Politseinike eest põgenenud mees hülgas auto ja jooksis vette (4)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Tartus alanud sõidukijälitamine sai Räpinas ootamatu lõpu, kui juht autost vette sööstis ning politseinikel silmist kadus.

Pühapäeva hilisõhtul andis politsei Tartus peatumismärguande Leedu numbrimärgiga sõidukile Lexus, mille juht eiras politseinike peatumismärguannet ning sõitis suurel kiirusel edasi Räpina poole.

Hinnates, et sellise välismaise registreerimisnumbriga sõiduki ja liiklusohtliku käitumismustri taga võib olla kellegi järjekordne püüd Eestist autosid varastada, reageeris politseipatrull juhtunule tavapärasest jõulisemalt.

Räpina sadamasse jõudes hülgas juht auto ning jooksis vette. Talle järgnenud patrullpolitseinik tegi kolm hoiatuslasku õhku, kuid kaldast juba sajakonna meetri kaugusel olnud mees otsustas ujudes edasi põgeneda ning kadus kaldal olnud politseinikel silmist.

Arvestades, et mees võis sattuda uppumisohtu, käivitas politsei päästeoperatsiooni, kuhu kaasati piirivalvurid mitme paadiga ning lennusalga kopter, mis kammis piiriveekogu ja selle kaldaid soojuskaameraga, ent meest leida ei õnnestunud.

Päästeoperatsioon jätkus ka esmaspäeval. Päeva vältel kontrollisid piirivalvurid Lämmijärve kaldapealsed mitme kilomeetri ulatuses teenistuskoertega läbi, kuid loomad jälge üles ei võtnud. Samuti otsiti meest Lämmijärvel paadiga, kuid midagi ei leitud. Kilomeetri ulatuses kaldast kontrolliti veepõhja ka sonariga. Drooniga kammiti piirkond linnulennul läbi. Ükski nendest tegevustest mehe saatuse kohta aga lisateavet ei andnud.

Sadamasse maha jäetud Lexus teisaldati politseiparklasse. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virk täpsustas teisipäeva ennelõunal, et sõidukist leiti küll isikut tõendavad dokumendid, kuid ei saa lõpuni kindel olla, et need kuuluvad mehele, kes sõidukit juhtis ja politsei eest põgenes. «Püüame koostöös Leedu politseiga juhtunusse selgust saada,» lisas ta.

Täpsemad asjaolud, miks mees politseinike eest põgenes ning oma elu vette põgenedes nõnda suurde ohtu pani, on väljaselgitamisel.

Selgitamaks välja, kas mehel õnnestus ehk Lämmijärvest eluga pääseda või oleks tarvis otsinguid veekogul tema leidmiseks jätkata, küsitles politsei muu hulgas kohalikke elanikke. Seni pole neilt piirkonnas liikuda võinud abivajaja kohta infot laekunud.

"Mehe saatus on hetkel jätkuvalt teadmata," nentis Kerly Virk.

Kui keegi seal kandis silmas või puutus kokku mõne sellise abivajajaga, palub politsei sellest teada anda. Kõhnema kehaehitusega mehel olid jalas teksad ja seljas hele T-särk.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles