Põlvamaal algas päästenoorte suve suursündmus

Copy
Põlvamaal Valgemetsas juba 18. korda päästeala noortelaager.
Põlvamaal Valgemetsas juba 18. korda päästeala noortelaager. Foto: Päästeamet

Täna algas Põlvamaal Valgemetsas juba 18. korda päästeala noortelaager, kuhu tulevad kokku vabatahtlike päästekomandode juures päästeringides õppinud 7-15aastased noored. Nädala jooksul täiendavad 200 noort oma ohutusalaseid teadmisi, et osata neid tavaelus ettetulevates olukordades ära kasutada.

Laagri üks korraldajaid, päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala lubab, et laagris pakutakse nii õppimiseks kui ka meelelahutuseks väga mitmekülgset tegevust.

«Lapsed ja noored saavad laagris hea võimaluse oma teadmisi praktikas proovile panna. See tähendab, et edaspidi oskavad nad veelgi paremini ära tunda ja ennetada riske, samuti tulevad need noored hästi toime ohuolukorras,» sõnas Virkala.

Pika traditsiooniga päästeala noortelaagri eesmärk ongi tema sõnul noorte kaudu tervet ühiskonda turvalise paigana hoida. «Needsamad lapsed ja noored, kes on õppinud ohte ära tundma ja ennetama, muudavad ka oma elukeskkonna ohutumaks. Vähe sellest, nad võtavad õpitu ja kogetu endaga ellu kaasa, muutes eneselegi teadmata Eesti turvalisemaks ja paremaks elupaigaks.»

Laagri viis päeva on igaüks ise teemaga: veepäev, geopeitus, rogain, päästepäev ning viimasena demopäev, kus oma töös vajaminevaid oskusi demonstreerivad laagri korraldajatest päästetöötajad. Päästeala noortelaager toimus esimest korda 2002. aastal ning seda korraldavad 50 vabatahtlikku päästeala spetsialisti üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles