Juhuslik mõte viis noored kuueks päevaks vee peale

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
Aleks Tammela (vasakult), Kristiina Saaroni, Kenno Hõppõ ja Sten Ojamäe kanuumatk sai lõpu Peipsi kaldal Varnja alevikus. 
Aleks Tammela (vasakult), Kristiina Saaroni, Kenno Hõppõ ja Sten Ojamäe kanuumatk sai lõpu Peipsi kaldal Varnja alevikus. Foto: Erakogu

Kaks kanuud, kuus päeva ja sada seitsekümmend kuus kilomeetrit. Nii sõudsid neli Valgamaa noort puhtal kondijõul Väikesest Emajõest Peipsi järve välja. Katsumus õpetas noori rändureid muu hulgas tundma nii iseennast kui ka veekultuuri.

«See oli vaimne võitlus iseendaga,» ütles kanuumatka läbi teinud 19-aastane Valga neiu Kristiina Saaron. Neiuga koos võtsid retke ette tema kauaaegsed kodulinna Valga sõbrad Kenno Hõppõ, Sten Ojamäe ja Aleks Tammela. Ühisel jõul suutsid nad läbida Väikese ja Suure Emajõe, Võrtsjärve ning osa Peipsist.

Idee säärane omapärane loodusretk ette võtta tekkis Ojamäel juba paar aastat tagasi. Sõpradega Valgas Pedeli paisjärve ääres istudes sähvatas toona mõte, et mis oleks, kui paneks paadi jõele ja sõuaks Soome laheni välja. «Vaatasime kaarti ja meie üllatuseks tundus see täitsa reaalne,» ütles Ojamäe. Seltskonda aga kokku ei saadud ning idee vajus soiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles