Küsitlus: kui tihti käite laatadel ja mis teile seal huvi pakub?

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Ivar Traagel 
Ivar Traagel Foto: Arved Breidaks

Ivar Traagel, Vastseliina linnuseisand

«Mulle pakuvad huvi peamiselt vanavaralaadad, seal on natuke nostalgiat. Või käime naisega taimelaatadel: sügisel näiteks Ape laadal, naine valib seal lilli. Viimati käisime Lätis ühel käsitöölaadal, oleme käinud ka Rootsis ja Soomes. Avardame pigem silmaringi kaugemates kohtades. Poola kaup on Eesti laatadel täpselt nii kaua, kui inimesed seda ostavad. Keegi ei tuleks ju siia müüma, kui inimesed ei ostaks.»

Margus Vahtramäe
Margus Vahtramäe Foto: Maarius Suviste

Margus Vahtramäe, Kanepi aiandi juht

«Kvaliteedi osas on Eestis kõrged nõudmised ning kogu aeg tuleb hoida silma peal, mida teised teevad. Peale selle vaatan teiste kaupmeeste toidukraami, kauplejate uusi huvitavaid maitseid, samuti käsitööd. Hiina kaupa vähemalt mina laadale otsima ei lähe. Pean samas tunnistama, et oma vabast ajast olen suhteliselt kehv laadalkäija. Suvine töine laadakauplemine väsitab ära.»

Silver Hüdsi 
Silver Hüdsi Foto: Arvo Meeks

Silver Hüdsi, Vana Jüri seebipoe omanik

«Ma ei ole oma kaupa ühelgi laadal müümas käinud. Olen külastanud ainult sügisel Lindora laata. Suvel olen pidevalt seotud oma poega ja laatadel käimiseks pole aega. Näen ise vaeva sellega, kuidas tooteid välja panna ja kuidas müümine oleks atraktiivne, et pakuks huvi kauplejat kuulata ja jälgida. Samuti jälgin, kas kaupleja on võtnud endale töölised, kes ei pruugi asja vallata, või ta on ise need asjad teinud ja ise ka müüb. Proovin õppida midagi uut.»

Marika Parv 
Marika Parv Foto: Arved Breidaks

Marika Parv, Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht

«Ma ei ole laatade fänn. Kui käin, siis tavaliselt lihtsalt jooksen sealt läbi. Tänapäeva laadad hakkavad minema äriks. Varem olin pidev laadal käija, aga praegu ei ole seal enam seda melu, mis vanasti. Varem käidi laadal ja nauditi seda. Võib-olla on mu enda elutempo muutunud ka kiireks ja pole laadaks enam aega.»

Linda Pajo  
Linda Pajo  Foto: Arvo Meeks

Linda Pajo, Andri-Peedo talu perenaine

«Eelkõige pakuvad huvi kodumaised toiduained ja hooajakaup. Tavaliselt ostame näiteks mett. Huvi pakuvad kodumaised talukaubad, oleme ostnud ka kaltsuvaipasid. Nüüd, kui oleme hakanud ise laatadel müüma, pole teistel laatadel enam olnud aega käia. Viimasel ajal on nii läinud, et teeme oma tiiru ära ja saame meid huvitava kauba kätte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles