Võrus ja Põlvas toimusid kaks elektrist põhjustatud põlengut

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Päästeamet on Võrus, Vabaduse tn 2 asuva kortermaja juurde väljakutseid saanud varemgi. Foto on illustratiivne.
Päästeamet on Võrus, Vabaduse tn 2 asuva kortermaja juurde väljakutseid saanud varemgi. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet sai eile õhtul Võrus ja täna hommikul Põlvas väljakutse kahele erinevale sündmusele, mis mõlemad olid seotud elektrijuhtmestiku või -seadme probleemidega.

Päästeamet sai kell 23.15 väljakutse Võru linnas Vabaduse tn 2 kortermajja, kus oli tekkinud põleng elektrijuhtmete lühisest vannitoas. Päästjad jõudsid aegsasti kohale ning tulekahju laiemalt levida ei jõudnud. Päästjad leppisid korteriomanikuga kokku, et omanik kutsub  juhtmestiku üle vaatamiseks kohale elektriku ning enne seda ta elektrit sisse ei lülita.

Täna hommikul kell 10.10 saadi väljakutse Põlvasse Jaama tänavale. Kahekorruselises eramajas oli arvatavasti juhtmestikust või elektriseadmest tekkinud väiksem süttimine, millest olid omakorda põlema läinud voodi ja mõned riideesemed.

Päästeameti teatel oskas majas olnud vanadaam õnneks kiiresti reageerida – südikas naine läks ise majast välja ja küsis tänaval mööduvalt meesterahvalt häirekeskusesse helistamiseks telefoni. Tuli laiemaks ei levinud ning see suudeti kustutada kiiresti. Kuna tegemist oli puitmajaga, oleks Päästeameti hinnangul võinud tulekahjus võinud minna ka palju halvemini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles