Põlva Serviti alustas eurosarja kümneväravalise kaotusega

LEPM
Copy
Kümneväravaline kaotus eurosarja avamängus oli suur, aga Põlva Serviti läheb kodus sloveenide vastu ühtselt võitlema.
Kümneväravaline kaotus eurosarja avamängus oli suur, aga Põlva Serviti läheb kodus sloveenide vastu ühtselt võitlema. Foto: Helin Potter/arhiiv

Laupäeva hilisõhtul alustati mängudega käsipalli Euroopa karikasarjades. Esimesena startis tugevuselt teine sari ehk EHF Cup, kus Eesti meister Põlva Serviti pidi esimese eelringi avakohtumises tunnistama Sloveenia klubi Ribnica RD Riko 32:22 (15:10) paremust. Korduskohtumine toimub järgmisel laupäeval Põlvas.

Mäng Lõuna-Sloveenia väikelinnas algas võõrustajate kontrolli all. Vaid Henri Sillaste tabavad karistusvisked hoidsid avaminutitel seisu võrdsena, sest esimene värav mängust tuli Serviti kasuks alles 13. minutil, mil Kristjan Muuga tegi 3:5. Riko sai 8:4 ette, kuid vastaste vähemuses olles tabas kahel korral Henri Hiiend ning Sillaste vähendas kaotusseisu 7:9 peale.

Uuesti sai Riko nelja väravaga juhtima ja avapoolaja lõpuhetkedel suurendati edu, vaheajaks oldi ees 15:10. Eriti suurt pahandust tegid Jan Pucelj ja Gašpar Horvat. Serviti peatreener Kalmer Musting tegi teiseks pooltunniks muudatuse, tuues postide vahele Eston Varuski asemele Denis Lõokese.

Korraks jäi Serviti kuuega taha, aga Lõokene tegi mitu head tõrjet ning Sillaste ja Muuga tabamustest tuli 38. minutil seisuks 17:14. Võrdne mäng jätkus ja miski ei ennustanud halba, kui Carl-Eric Uibo väravast süttisid 44. minutil tabloole numbrid 21:18. Järgmise viie minutiga tegi Sloveenia liiga pronksmedalist aga 5:0 vahespurdi.

Oluliselt lähemale Eesti meister ei saanudki, vahe hoopis kasvas ning lõpuvile kõlades tuli tunnistada 22:32 kaotust. Sillaste viskas Serviti kasuks seitse, Muuga neli, Hiiend, Otto Karl Kont, Ülljo Pihus ja Stanislav Holodjuk kaks ning Uibo, Alfred Timmo ja Anatoli Tšezlov ühe värava. Riko vasakäär Pucelj oli kohtumise resultatiivseim kaheksa tabamusega.

"Eks see mäng meie enda tehnilise praagi nahka läks. Tegime vastasele ohtralt kingitusi, nad said väga lihtsaid väravaid – näiteks kiirrünnakutest kuus rohkem kui meie. Algus polnud väga praagirohke, aga vastaste väravat ei õnnestunud lahti muukida. Üllatuslikult jäime just poolaegade lõpus selgelt alla," kommenteeris Musting.

"Tervikuna jäi kindlasti palju tagaliini võimsuse või selle puudumise taha. Positiivse poole poolt tooks esile mõlemad väravavahid, nii Varusk kui Lõokene esinesid silmapaistvalt, hea oli ka Sillaste. 11 väravaga on ikka mänge võidetud, aga väga harva, kuid kindlasti läheme järgmisel laupäeval võitlema võidu nimel," kinnistas Musting.

Korduskohtumine toimub nädala pärast ehk 7. septembril, algusega kell 18 Põlvas, Mesikäpa hallis. Kahe mängu koondtulemuse abil selguvat paari võitjat ootab EHF Cupi järgmises ringis Valgevene meistrivõistluste hõbe ja pikaaegne Serviti konkurent Balti liigas Minski SKA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles