Lekkiv vagun seiskas Koidula raudteepiiripunktis rongiliikluse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Koidula raudteepiiripunkt.
Koidula raudteepiiripunkt. Foto: Liis Treimann / Postimees

Päästjad said täna kell 15.23 väljakutse Koidula raudteepiiripunkti, kus ühest tsisternvagunist tilkus ohtlikku ainet isopropüülbenseeni.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles kella poole nelja paiku õhtul, et ühest vagunist lekib välja lõplikult kindlaks tegemata ainet. «Seal on määratud ohuala vagunist 50 meetrit, inimesi sinna ei lasta,» lausus Kiik.

Kella 16.30 ajal lausus Kiik, et kohale on jõudnud keemiapääste varustusega meeskond. Selleks ajaks oli kindlaks tehtud, et lekkiv aine on isopropüülbenseen, mis on kergestisüttiv värvitu vedelik.

«Leke ei ole ikkagi suur, sinna on mingi nõu alla pandud, kuhu see koguneb. Siiski on tegemist süttimisohtliku ainega. Otsitakse võimalusi, kuidas leket sulgeda. Kas saab kraane kuidagi kinnipoole keerata või tuleb mingisugune punn ette panna, ei ole veel selge,» lausus Kiik.

Spetsialistid selgitasid, et leke oli minimaalne ja lekkiv kraan suleti. Sündmuskohal käinud keskkonnainspektsiooni esindaja hinnangul ohtu keskkonnale ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles