Arhitektuuripreemiatele nomineeriti mitu Lõuna-Eesti keskväljakut

LEPM
Copy
Võru keskväljak.
Võru keskväljak. Foto: Arvo Meeks

Arhitektuurivaldkonna loomeliidud ja Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital valisid välja 2019. aasta arhitektuuripreemiate nominendid, kellest parimaid autasustatakse aasta lõpus Tartus toimuval auhinnatseremoonial. Nominentide hulka pääsesid ka Põlva, Valga ja Võru keskväljakud.

Arhitektuuripreemiatele esitati tänavu ligi 200 ettepanekut, mis on läbi aegade suurim kandidaatide arv. Žüriide tihedale sõelale jäi 65 teost. Laureaadid kuulutatakse välja Eesti  auhinnatseremoonial 6. detsembril Tartus Kammivabrikus.

2019. aasta arhitektuuripreemiate kuraatori Aljona Galazani sõnul on kõik valitud teosed tunnustust väärt. „Tervikuna näitavad nominendid meie arhitektide kõrget taset, loovust ja võimekust luua mitmekesine ja ainulaadne ruum kõigile. Sel aastal on preemiatele nomineeritud avalikud sise- ja väliruumid ning hooned, mis on rõõmustav, sest just nii jõuab tipptasemel ruumiloome inimeste vaatepilti ja elukeskkonda,“ rääkis Galazan. „Meie arhitektide tööd ja loomingut teadvustatakse, väärtustatakse ja võetakse järjest rohkem omaks. Kvaliteetne ruum harib, arendab head maitset ja tõstab kultuuritaset. Selle nimel me töötamegi.“

Lõuna-Eestit esindavad Eesti Maastikuarhitektide Liidu aastapreemia nominentide hulgas Põlva ja Valga keskväljakud. Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali tänavuste aastapreemiate nominentide sekka jõudsid Valga ja Võru keskväljakud

Arhitektuurivaldkonna loomeliitude ja Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali ühiseid aastapreemiaid antakse tänavu välja juba viiendat korda. Arhitektuuripreemiate auhinnatseremoonia peakorraldaja on sel aastal Eesti Maastikuarhitektide Liit. Preemiate väljaandmist toetavad Eesti Kultuurkapital ja Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles