Tõrva vallavanem viis poja Hollandi vutistaariga kohtuma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann organiseeris poeg Richardile (keskel) kohtumise kuulsa Hollandi jalgpalluri Virgil van Dijkiga, kes on oma rahvusmeeskonna kapten. Seljaga on fotol tütar Rihanna.
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann organiseeris poeg Richardile (keskel) kohtumise kuulsa Hollandi jalgpalluri Virgil van Dijkiga, kes on oma rahvusmeeskonna kapten. Seljaga on fotol tütar Rihanna. Foto: Mihkel Uiboleht

Eesti jalgpallikoondis sai Tallinnas peetud EM-valiksarja mängus Hollandilt 0 : 4 kaotuse. Tõrva vallavanemal Maido Ruusmannil ja tema pojal Richardil ning tütar Rihannal õnnestus aga pärast mängu Hollandi staari Virgil van Dijkiga kohtuda.

Hollandi meeskonna kaptenit Virgil van Dijki peetakse maailma üheks parimaks kaitsemängijaks. Ruusmann ütles, et organiseeris kohtumise poja pärast. «Poeg on suur jalgpallihuviline. Et Holland tuli Eestisse mängima ja sellises tugevas koosseisus, oli võib-olla once in a lifetime (kord elus – toim) teema. Nad vahetasid sõnu jalgpalli teemadel, et kuidas oli ja kuidas läheb,» lausus vallavanem, kelle sõnul jättis van Dijk väga sümpaatse, sooja ja viisaka mulje.

Et poeg on Hollandi tiimi fänn, tekitas see vallavanema tundmustes vastuolu. «Mul oli kehv selles mõttes, et olime koos staadionil nii, et mina olin Eesti toetaja ja tema Hollandi toetaja. Kui Holland lõi värava ja poiss hüppab püsti ja ütleb «jee!», mis ma siis isana teen? Ei tohiks ju öelda, et poiss, vale valik! Eestlasena polnud mul hea meel, aga tervikuna näha sellist mängu sellise koosseisuga – arvan, et Eesti jalgpall sai sellest head.»

Kohtumise teoks saamiseni ei viinud mitte Ruusmanni võim vallavanemana, vaid tutvus Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlakuga. «Olin Tõrva jalgpalliklubi juhatuse liige ja meil oli toona Aivar Pohlakuga väga hea koostöö. Austame teineteist. Teinekord piisab ka sellest, et julge pealehakkamine on pool võitu,» ütles Ruusmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles