Tartu küsib busside tankimise eriolukorra kohta selgitusi

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Mobiilsed gaasikonteinerid Alexela gaasitanklas Ringtee tänaval.
Mobiilsed gaasikonteinerid Alexela gaasitanklas Ringtee tänaval. Foto: Margus Ansu

Alexela suure suure surugaasi- ehk CNG-tankla rikke tõttu tekkinud eriolukorra kohta küsib Tartu linn selgitusi – bussid  sõidavad, kuid juhid peavad hoolikalt näite jälgima, et kütus liinil otsa ei saaks.

Kaks bussi on linnavalitsuse andmeil gaasist tühjaks sõidetud, neist üks pidanuks Nõlvaku peatusest minema 1. liini sõitma, kuid liinikoht jäigi tühjaks, see juhtus üleeile õhtupoolikul. Teine buss sai tühjaks lõpp-peatuses.

Juuli algusest sõidavad Tartu linnaliine 64 Gobusi gaasibussi.

Tartu ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona ütles, et juhid jätsid õigel ajal asendusbussi saatmise vajadusest teatamata. «See ei ole probleem tankimises, vaid probleem korraldustest arusaamisel,» leidis Oona. 

Küll aga aitas sellisele olukorrale kaasa, et tankimishäirete tõttu ei saanud busse täis tankida. 

«Vedaja jaoks on töö häiritud. See ei ole normaalne olukord, kui peab päeva jooksul liinil korduvalt busse vahetama, tekivad lisakilomeetrid ja vaja on rohkem inimesi,» rääkis Oona. «Rutiin on sõita hommikust õhtuni ühe ja sama bussiga.»

Olukorra lahendamiseks toodi eile bussiparki olukorda leevendama mobiilsed gaasikonteinerid, mille abil saadi Oona sõnul ka Eesti Gaasi tanklast rohkem kütust kätte. «Karussellimängu jäi vähemaks, juhi vajadus pingsalt osutit jälgida vähenes,» lausus Oona.

Tartu linnaliinibusside tankimiseks ehitatud Alexela suurel korraga 48 sõidukit tankida võimaldaval gaasitanklal läks umbes kuu tagasi rikki kompressor ja enne veel, kui see korda sai, ka varukompressor. Pärast seda jäi Tartus ainsaks tankimiskohaks neljakohaline Eesti Gaasi tankla. Lähim alaline CNG-tankla on Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles