Paet ei usu Venemaa Ukraina suunalise poliitika muutust (10)

BNS
Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Reformierakonna nimekirjas europarlamendi valitud endine välisminister Urmas Paet ei usu, et Venemaa muudaks oma Ukraina suunalist poliitikat. 

«Euroopa Liit huvitab Venemaad eelkõige kaubanduspartnerina. Ma ei usu aga, et Venemaa muudaks lähitulevikus oma poliitikat Ukrainas nii palju, et koostöö Euroopaga võiks süveneda,» rääkis Paet. 

«Majanduslikud huvid ei tohi olla põhjus, mille varjus Euroopa pigistab silma kinni Venemaa-poolse rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste rikkumiste ees. Venemaa vastased sanktsioonid on seni õnnestunud näide EL-i riikide ühtse poliitika kohta. Kõik EL-i riigid on olnud üksmeelsed sanktsioonide järgimises ja säilitamises, et mõjutada Venemaad rahvusvahelise õiguse rikkumist lõpetama,» märkis Paet. 

Tema sõnul tuleb Euroopa riikide juhtidel ajada praegusest ühtsemat ja selgemat Venemaa-poliitikat.

«Halvim võimalik variant on see, et Putin suhtleb eraldi EL-i riikide juhtidega ja mõistab, et ühtset poliitikat enam ei ole, et kõik riigid tahavad erinevaid asju. Ei saa lasta tekkida olukorral, kus EL võiks jaguneda erinevatesse leeridesse seoses Venemaa-küsimustega,» ütles Paet. 

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles