Noored kergejõustiklased trotsisid Tõrvas päikest, äikest ja rahet

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kergejõustikupäeval osalenuid oli tulnud autasustama jõuproovi üks algatajaid Aleksander Tammert. Andrus Abel
Kergejõustikupäeval osalenuid oli tulnud autasustama jõuproovi üks algatajaid Aleksander Tammert. Andrus Abel Foto: Andrus Abel

Laupäeval toimus traditsiooniline Tõrva kergejõustikupäev olümpialastega – Peeter Kirdi mälestusvõistlus, millest võttis sel korral osa 132 last.

«Mul on siiralt heameel, et üritus nii järjepidevalt toimunud on. Tore, et ka väikestes kohtades sportimist au sees hoitakse,» sõnas parimaid autasustama tulnud kunagine tippkettaheitja Aleksander Tammert, kes ka ettevõtmise sünni juures on olnud.

Avasõnad lausus Tõrva vallavolikogu esimees Enn Mihailov ning tervitused võistlejatele edastas Hispaania treeninglaagrist Magnus Kirt. Valju aplausiga saatsid spordilapsed ka omapoolsed parimad soovid meie võimsale odaviskajale ja tema tiimile, andis teada Tõrva vallavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Kuues vanuseklassis võistles 60 meetri jooksus, kaugushüppes ja palliviskes kokku 71 tüdrukut ja 61 poissi. Oli osalejaid, kes olid tulnud eelmise aasta tulemust parandama, uusi isiklikke rekordeid püstitama. Samas oli neidki, kellel antud võistlusel esimene võistlusjooks, hüpe või vise sai sooritatud.

Spordipeo kulminatsioon saabus piduliku autasustamisega, kus vanuseklasside võitjatele asetas pidulikult kaela medalid Aleksander Tammert. Kõiki osalejaid premeeriti kingikotiga ja võistluse diplomiga, millel ilutses käsitsi kirjutatud Aleksander Tammerti autogramm. Autasustamise taustale pakkus ilm erilist vaatemängu – taevas sähvisid piksenooled ja kõmises kõu.

Tänavu toimunud Tõrva kergejõustikupäev olümpialastega oli järjekorras juba kaheteistkümnes. See on sportlik päev, kus Tõrva gümnaasiumi staadionil saavad kokku sporditeed alustavad lapsed ja tippsportlased, kes on jõudnud maailma areenidele.

Käesoleval korral valmistusid tippsportlased kergejõustiku maailmameistrivõistlusteks, mis toimuvad juba 27. septembrist kuni 6. oktoobrini Dohas Kataris ning seetõttu toimus laupäeval Tõrva Gümnaasiumi staadionil vaid laste kolmevõistlus.

Ürituse korraldas MTÜ Tõrva Spordiselts üheskoos kohalike ettevõtjate, Tõrva gümnaasiumi ning spordiklubidega SK Viraaž ja OK Käbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles