Kas vollekoondisel on lootust august välja ronida? Müürsepp: spordis tuleb lõpuni uskuda

Ville Arike
, reporter
Copy
Martin Müürsepp
Martin Müürsepp Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste võrkpallikoondis on EM-finaalturniiri alustanud kolme kaotusega, kuid säilitab endiselt edasipääsuvõimaluse. Ent kas vaimsest august on võimalik paari päevaga välja tulla? Endine tippkorvpallur, praegu Tallinna Kalev/TLÜ-d juhendav Martin Müürsepp usub, et on.

Võrkpallikoondis kaotas Rotterdamis teatavasti Poolale 1:3 ning seejärel Montenegrole ja Tšehhile 0:3. Tänase puhkepäeva järel ootavad homme-ülehomme ees mängud Hollandi ja Ukrainaga.

«Minu meelest meestel tahtmisest puudu ei jää. Peatreeneri asi on muud detailid paika panna. Pikkadel turniiridel on pingi pikkus oluline, asjad tuleb taktikaliselt paika panna,» alustas Müürsepp.

«Treenerid teavad võistkonna siseasju kõige paremini, kõrvalt on raske hinnata või nõu anda. Sportmängudes võib võistkonna ebakindlus tekkida väga väikestest asjadest. Võimalik, et ka võrkpalluritega läks niimoodi. Korvpallis juhtub ka sageli nõnda, et võistkond juhib, kuid siis jäävad mehed äkitselt seisma, üksteisele otsa vaatama ja ootama ning kindlus kaobki. Me isegi käisime praegu Soomes kontrollmänge pidamas ja kaotasime kahel korral lõpusekunditel.»

Ometi – eelmisel hooajal poole pealt Kalev/TLÜ pealikuametit üle võttes oli tiim sellises olukorras, kus mängulõpud läksid ära. Hooaja lõpufaas kulges juba vastupidiselt –mängulõpud pöörati enda kasuks ja Eesti meistrivõistlustel võideti kerge üllatusena hõbemedal. Kuidas Müürsepp saavutas selle? «Eks igaüks peab igas järgmises mängus püüdma oma asju paremini teha. Ning treenerina üritad leida õiged mehed, kellega lõppe mängid,» vastas Müürsepp.

Lähiajaloost võib meenutada Eesti korvpallimeeskonna esitusi neli aastat tagasi Riias peetud EM-finaalturniiril. Kahes esimeses mängus saadi Tšehhilt ja Belgialt suur saun, teise mängu poolajal vilistasid tuhanded fännid tiimi välja. Ent ometi suudeti raskes seisus end kokku võtta, kolmandas voorus alistati Ukraina ning seejärel heideldi võrdselt Leeduga ja viimases voorus anti lahing ka Lätile.

«Võrkpallurite olukord on praegu raske, aga mitte lootusetu. Alagrupis on kaks mängu jäänud ja kui edasipääsuvõimalus on alles, tuleb spordis alati lõpuni uskuda. Spordis võib kõike juhtuda. Ja kui läheb nii, et Eesti ei pääse edasi, siis võib-olla ongi lihtsalt liiga palju tahetud, et me väikese riigina kogu aeg EMidel pildil oleksime,» lõpetas Müürsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles