Mänguasjamuuseum avab nädalavahetusel uksed legomaaniale

Tartu Postimees
Copy
Legolinn.
Legolinn. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Eeloleval nädalavahetusel vallutab Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodu taas legomaania. Teatrisaali kerkib suurejooneline legoklotsidest linn töötavate karussellide, sõitvate rongide ja linnameluga, vaadata saab täiskasvanud legomeistrite loomingut, toimub kasutatud legoklotside müük ning avatakse mitu ehitusala lastele.

Legomaaniat korraldab täiskasvanud legoharrastajate klubi EstLUG koostöös Tartu mänguasjamuuseumiga. Ühe korraldaja Triin Põllmaa sõnutsi soovitakse näidata nii lastele kui ka täiskasvanuile, et legoklotsidest ehitamise maailma võimalused on piiritud.

«Loovus, osavus ja püsivus on üliolulised lapse arenguks. Peenmotoorika ja mitmemõõtmelise mõtlemise areng on legodega mängides lisaboonuseks,» selgitas Põllmaa.

Üritusele pääseb eripiletiga, millega saab külastada ka Tartu mänguasjamuuseumi põhimajas asuvaid näitusi ja mängutuba. Mänguasjamuuseumis on vastselt avatud Edgar Valteri loomingust inspireeritud mänguasjade näitus «Sipsikust pokudeni», samuti on võimalik vaadata näitust Liivika Asumaa valmistatud karudest ning imetleda aasta suurnäitust «Barbie 60».

Laupäeval saab legomaaniale kaasa elada kell 11–17, pühapäeval kell 11–15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles