6 valitud filmi: Põnevad põrsad ja müstilised liblikad! Apollo Kino Pärnus näeb Matsalu loodusfilmide festivali pärleid

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Matsalu Loodusfilmide Festival
Matsalu Loodusfilmide Festival Foto: Matsalu loodusfilmide festival

18.–22. septembrini toimub 17. Matsalu loodusfilmide festival, kus linastub ligi sada uut loodusfilmi üle maailma. Peamiselt Lihula Kultuurikeskuses toimuva festivali mõned ekraanipärlid linastuvad 19. ja 20. septembril ka Apollo Kino Pärnus – vaata, mis kavas on!

Seks, valed ja liblikad

Selle filmiga sukeldume sügavale liblikate maailma, avastame nende hämmastavaid ellujäämise tehnikaid ja saame uusi teadmisi liblikate saladustest, muutes igaveseks eie vaadet nendele fantastilisele ja samas nii hapratele olenditele.

Nõiduslik Island

Vulkaaniline tegevus on kujundanud Islandi karmi põhjakõnnumaad nagu ei ühtki teist kohta maa peal: nii vee kohal kui ka all. Kuidas elavad loomad sellel karmil maastikul? Mida on vaja elamiseks liustike, kõrbete ja vulkaanide seas? Ja kuidas tulla toime samal ajal keeva ja külmuva veega? Need on ekstreemsuste saarel elamise väljakutsed.

Kassi Amsterdam

Veidi teistmoodi linnafilm, mis uurib Euroopa ühte elavaimat ja dünaamilisemat linna selle loomelaniku, kassi pilgu läbi. Oma haljasalade turgutamise maine tõttu on Amsterdam ideaalne paik inimeste ja loomade vaheliste, sageli humoorikate sidemete uurimiseks. Kalaturul kala napsav hallhaigur või rott, kes kasvatab oma poegi kõnniteeplaadi all, kuuluvad mõlemad siia linna, samuti nagu ka bissa-kilpkonn või hiidpanda.

Kasutu(s)

Filmis proovitakse välja selgitada, miks on toidu- ja riietusjäätmed muutunud pakiliseks sotsiaalseks ja keskonnaprobleemiks ning mida saaks selle muutmiseks ära teha. Film vaatab probleemi noore Islandi ema pilgu läbi, kes üritab seda mõista ja oma käitumist muuta. Intervjuud ekspertide, disainerite, aktivistide ja produtsentidega valgustavad probleemi ja pakuvad erinevaid lahendusi.

Hämmastavad sead

Räpased? Ahned? Laisad? Mõtle uuesti. Sead on arukad, neil on teravad meeled ja nad elavad kõikjal: Siberist kuni Bahama türkiissiniste veteni. Film viib meid lõbusale ja põnevale teekonnale üle maailma,mis keerab pea peale praktiliselt kõik selle, mida sigade kohta teame ja kuidas neisse suhtume.

Drømmeland

60-aastane Nils on ühiskonnale selja pööranud ja elab nüüd Norra mägedes asuvas puitonnis. Hoolimata katsest end maailmast distantseerida, on mehel mobiiltelefon kaasas ja teda painab soov teistega kontakteeruda. Film jälgib, kuidas Nils üritab looduse, iseenda ja oma perekonnaga kontaktis olemise vahel tasakaalu leida.

VAATA FESTIVALI TERVET KAVA SIIT.

Festivali eesmärk on tutvustada ja tunnustada uusi loodusfilme ning nende loojaid, pakkuda külastajale võimalust osa saada maailma loodusfilmide paremikust ning suurendada seeläbi vaatajate teadlikkust ja huvi keskkonnateemade vastu. Festival propageerib looduslähedast ja säästvat elulaadi ning põlisrahvaste sügavalt loodusega seotud traditsioonide austamist.

Üritus koosneb filmiprogrammist, koolinoortele suunatud loodusharidusprogrammist, loodusfoto- ja kunstinäitustest, fotoprogrammist, seminaridest, töötubadest, meistriklassidest, uusima foto- ja videotehnika esitlustest ja muudest festivaliüritustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles