Tartu tähistab autovaba päeva peoga raeplatsil

Tartu Postimees
Copy
Mullu valiti Tartu kõige jalgrattasõbralikumaks asutuseks Peetri kool.
Mullu valiti Tartu kõige jalgrattasõbralikumaks asutuseks Peetri kool. Foto: Tartu linnavalitsus

Eeloleval pühapäeval, 22. septembril oodatakse tartlasi autovaba päeva tähistama.

Autovaba päeva tähistamine algab pühapäeval kell 12 raekoja taga Ülikooli tänaval. Kohapeal saab tutvuda mitmesuguste eriliste jalgratastega, meisterdada helkureid ja uurida infot rattaringluse kohta. Oma eksponaatidega on kohal Eesti jalgrattamuuseum ja liiklusohutusega seotud teemasid tutvustab maanteeamet. Üksi või meeskonnaga saab osaleda kesklinnas toimuval orienteerumisvõistlusel.

Muusikalist meelelahutust pakub Jalmar Vabarna, esinevad JJ-Street tantsukooli tantsijad ning üles astub Ahhaa teadusteater. Kuulutatakse välja Tartu kõige rattasõbralikum ettevõte ning autasustatakse Endomondo kampaania võitjaid.

Autovaba päeva ajakava:

12 Avamine, rattasõbraliku ettevõtte väljakuulutamine

12.15 JJ-Street tantsukooli tantsijad

12.30 Ahhaa teadusteater

13 Jalmar Vabarna

13.30 Ahhaa teadusteater

14 Jalmar Vabarna

14.30 Ahhaa teadusteater

14.50 JJ-Street tantsukooli tantsijad

15 Endomondo kampaania võitjate autasustamine ja orienteerumise lõpetamine.

Käimasolev nädal on Euroopas kuulutatud liikuvusnädalaks ning Tartu linnavalitsus kutsub sel nädalal ka tartlasi auto koju jätma ja rohkem rohkem jalgsi, ratta või ühissõidukitega liikuma. Nii saavad kõik autojuhid, kel on ette näidata kehtiv juhiluba, 18.–22. septembrini Tartu linnaliinibussides tasuta sõita.

Kuni 19. septembrini ootab linnavalitsus asutusi ja ettevõtteid kandideerima Tartu kõige rattasõbralikuma ettevõtte tiitlile. Selleks tuleb saata lühitutvustus, mis annaks ülevaate asutuse või ettevõtte jalgrattasõbralikkuse kohta: kui palju töötajaid käib rattaga tööl; kuidas toetatakse jalgrattakasutust, millised rattaüritusi on korraldatud jmt. Tutvustus koos fotodega tuleb saata hiljemalt 19. septembriks aadressile kadi.metsma@raad.tartu.ee.  

Liikuvusnädalal toimub 20. septembril Tartu kesklinnas ka traditsiooniline eakate orienteerumine, kuhu saab registreeruda kuni reedeni telefonil 7361 322 või 7361 321 või meiliaadressil tht@raad.tartu.ee.

Käimas on ka Endomondo jalgsikäimise kampaania «Tartu liikuvusnädalal kõnnime koos», mille võitjaid ootavad autasud ja loosiauhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles