Alam-Pedja looduskaitsealal jäi kadunuks eakas naine

Tartu Postimees
Copy
Tartumaal kadunuks jäänud Veera.
Tartumaal kadunuks jäänud Veera. Foto: Politsei

Viimastel päevadel on politsei viinud läbi ulatuslikud otsingud patrullide, teenistuskoerte, lennuki, drooni ja vabatahtlike otsijate abiga, et prouat, keda viimati nähti Tartumaal Alam-Pedja looduskaitsealal.

Kolmapäeva, 18. septembri õhtul kella 20 ajal sai häirekeskus teate, et Tartumaal Valmaotsa külas Alam-Pedja looduskaitsealal jäi kadunuks terviseprobleemidega 77-aastane Veera, kel pole telefoni kaasas. Kõne laekumise ajaks oli proua terve päeva olnud eluspüsimiseks vajaminevate ravimiteta, mistõttu oli küsitav, kas tema elu enam päästa õnnestub.

Otsingute juht, politseikolonelleitnant Alvar Pähkel sõnas, et naise leidmiseks käivitati mastaapsed otsingud, mis on nüüdseks väldanud kaks päeva.

«Looduskaitseala ja selle lähiümbruse kontrollis üle PPA lennuk soojuskaameraga, maastikul töötasid jälje- ja laibakoerad, patrullidele lisaks kaasati vabatahtlikud otsijad ja kohalikud elanikud, kes kontrollisid üheskoos piirkonda ahelikus liikudes. Samas kogus otsingumeeskond infot kümnetelt looduskaitsealal aega veetnud inimestelt ning kammis paikkonna üle ka droonilennul, ent naist pole paraku seni leitud,» nentis otsingute juht.

Ta kinnitas, et otsingud jätkuvad ning politsei kogub aktiivselt lisainfot tuvastamaks, kuhu ja mis asjaoludel proua kaduda võis.

Veera elukoht on Tartu linnas, kuid sinna pole ta tagasi jõudnud. Politseile teadaolevalt oli naisel seljas kollakaspruun jope.

Kui kellelgi on infot otsitava naise võimalikust asukohast, palutakse see teatada politseile numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles