Tundidepikkune pesu ja uued piduriklotsid – mudase rattamaratoni järelmõjud annavad tunda

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
22. Tartu rattamaraton. Porine rajalõik Mägestiku külas pani nii ratturite kui jalgrataste võimed ja tugevuse proovile.
22. Tartu rattamaraton. Porine rajalõik Mägestiku külas pani nii ratturite kui jalgrataste võimed ja tugevuse proovile. Foto: Margus Ansu

Möödunud nädala lõpus aset leidnud mudane 22. Tartu rattamaraton jääb osalistele meelde veel pikaks ajaks. Sellist muda, külma, vihma ja raskeid katsumusi ei mäletanud ükski varasemast maratonist osa võtnud rattur. Pea nädal aega hiljem on jalgratastele hooldust pakkuvates poodides endiselt pikad järjekorrad. Isegi nädalapikkused.

Rattale täishooldus

Lõunakeskuse Hawaii Expressi rattamehaanik Rain Vestmann tõdes, et järjekorrad on tõesti pikad ning iga päev püütakse teha sõidukorda tosin jalgratast. Hooldus võtab aega kaks-kolm tundi, juhul kui on vaja osi välja vahetada, kulub aega kauem. Tavapärane hooldus maksab sada eurot. Lisaks hooldusele on paljudel ratastel vaja uusi piduriklotse. Ka kulub rohkem aega nende jalgrataste hooldusele, millel puhastamist vajavad kaelakausid, laagrid, jooksud, ka keskjooks – ühesõnaga täishooldus, tõdes ta. Kuivemate ilmadega toimunud maratonide järel pole nii palju tööd olnud. «Kui ilm on kuiv, siis ei juhtu midagi,» lisas Vestmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles