Ideekonkurss «Välgatus» tuleb taas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Varem on parimaks nooreks välgatajaks valitud minifirma Puujuurikas, kes esitas idee kasutada puidust jäägid ära efektiivselt, meisterdades neist pastapliiatseid.
Varem on parimaks nooreks välgatajaks valitud minifirma Puujuurikas, kes esitas idee kasutada puidust jäägid ära efektiivselt, meisterdades neist pastapliiatseid. Foto: Arvo Meeks

Põlvamaal alustab taas noorte ideekonkurss «Välgatus», mille eesmärk on panna maakonna noori märkama kodukandi kitsaskohti ning pakkuma uute ideede abil neile lahendusi.

Samas võimaldab konkursil osalemine noortel harjutada idee genereerimise ja meeskonnatöö toimimist, mis annab noortele hea kogemuse edasiseks eluks, tegevuseks tööturul, ettevõtjana või kodanikuaktivistina.

Korraldajate teatel võib konkursil osalev idee olla äriidee, kodanikualgatuslik või heategevuslik idee, mida on võimalik teostada Põlvamaal, kirjutas Põlvamaa portaal.

Osalema on oodatud Põlvamaa noortest koosnevad 3-5-liikmelised võistkonnad (alates 8. klassist). Võistkond võib olla mini- või õpilasfirma kui ka lihtsalt sõpruskond – peamine, et oleks huvi midagi ette võtta või oma kodukoha heaks ühiselt ära teha.

Võistkondi juhendavad Põlvamaa tublid tegijad, kelle hulgas on nii ettevõtjaid, asutuste juhte kui aktiivseid kodanikualgatuste eestvedajaid.

Hooajal valitakse välja edukaima idee võistkond, kuid võitjaid on lausa kaks, kuna võistkondade ja nende ideede hindamine toimub kahes kategoorias: äriideed ja noortele suunatud või muud kogukondlikud ideed.

2016/2017. õppeaasta parim noor välgataja oli minifirma Puujuurikas, kes esitas idee kasutada puidust jäägid ära efektiivselt, meisterdades neist pastapliiatseid. 2017/2018. õppeaasta parim noor välgataja minifirma oli Kristallselge, kelle ideena sündisid igale nahatüübile sobivad kristallikujulise disainiga käsitöö- ning lõhnaseebid.

Noorte ideekonkurssi raamistavad mitmed noortele suunatud sündmused: 3. oktoobril toimub Kagu-Eesti noorte ettevõtluspäev, novembris järgneb esitatud ideede turg, mille käigus iga võistkond leiab endale mentori.

Novembrist märtsini toimub treeningperiood, kus konkursil osalevad võistkonnad saavad enda planeeritud tegevuskava alusel oma ideid rakendada reaalsetes situatsioonides. «Välgatus» kulmineerub aprillis finaalüritusega, kus kuulutatakse välja ideekonkursi võitjad.

Ideekonkurss «Välgatus» saab teoks Põlvamaa arenduskeskuse ja Põlva maakonna koolide koostöös. Registreerimine on avatud 21. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles