Trump jättis Ukrainale vaid halvad valikud (14)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
USA president Donald Trump vastamas eile Valge Maja juures ajakirjanike küsimustele. 
USA president Donald Trump vastamas eile Valge Maja juures ajakirjanike küsimustele. Foto: MIKE THEILER/REUTERS/Scanpix

Kui Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi täna New Yorki ÜRO Peaassambleele sõidab, ootab teda ees skandaal, millesse on koomikust algaja riigipea tirinud tema USA ametikaaslane Donald Trump: väidetavalt nõudis viimane Zelenskõilt, et Ukraina otsiks välja demokraatide presidendikandidaati Joe Bidenit halvas valguses näitavat materjali.

Ukraina liidrid on kahvlis: ükskõik kuidas nad ka toimiks, riskivad nad ühe suure USA partei toetuse kaotamisega.

Peaks Ukraina Trumpi soovile järele andma ning algatama uurimise Joe Bideni poja Hunter Bideni tegevuse asjus ajal, kui viimane kuulus korruptsioonis süüdistatava Ukraina gaasifirma juhatusse ning tema isa oli USA asepresident, võib see põhjustada pahameelt Demokraatliku Partei ridades ning paljud võivad selles näha sekkumist 2020. aasta USA presidendi valimistesse, kirjutas The Washington Post.

Samas, kui ukrainlased peaksid Trumpi soovi eirama, võib see kaasa tuua praeguse vabariiklaste administratsiooni pahameele – võimalikust kättemaksust annab aimu Ukrainale mõeldud 250 miljoni dollari suuruse sõjalise abi külmutamine augustis teadmata põhjusel, enne kui Trump selle septembris taas kasutamiseks vabastas.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles