Valga valla koolijuhid allkirjastasid karjääriõppe koostöölepingu

LEPM
Copy
Valga valla koolijuhid allkirjastasid Valgamaa kutseõppekeskuses koostöölepingu karjääriõppe edendamiseks.
Valga valla koolijuhid allkirjastasid Valgamaa kutseõppekeskuses koostöölepingu karjääriõppe edendamiseks. Foto: Valga vallavalitsus

Valga valla koolijuhid allkirjastasid esmaspäeval Valgamaa kutseõppekeskuses koostöölepingu karjääriõppe edendamiseks. Põhikooli lõpetajatele pakutava karjääriõppega tutvustatakse noortele erinevaid võimalusi edasise haridustee ja elukutse valikul.

Seitse koolijuhti kogunesid esmaspäeval, 23. septembril Valgamaa kutseõppekeskusesse, et allkirjastada leping koostööprojekti “Karjääriõpe – suunanäitaja elukutse valikul” läbiviimiseks. Koostöö raames pakuvad Valgamaa kutseõppekeskus ja Valga gümnaasium põhikooli lõpuklasside õpilastele valikainena karjääriõpetust, millega omandatakse valitud suunal esmaseid kutse-, eri- ja ametialaseid oskusi.

Valga vallavanem Margus Lepik tunnustas koolijuhte noorte valikuid avardava algatuse eest. “On meie kõigi ühine huvi, et iga Valga valla noor saaks elada ja haridust omandada oma kodupaigas ning ei peaks siit varakult lahkuma. Täna sõlmitav koostöö on oluline samm selle võimaluse loomisel,” sõnas Lepik.

Karjääriõppe valikaine õpilased saavad kord kuus osaleda kas Valga gümnaasiumi või Valgamaa kutseõppekeskuse õppetöös, mille käigus saadakse ettekujutus õppetööst antud suunal. Varasematel aastatel on sarnast võimalust pakutud Valga põhikooli ja Valga Priimetsa kooli lõpetajatele, kuid käesolevast õppeaastast liituvad uue õppevormiga ka Tsirguliina kool, Lüllemäe põhikool ja Hargla kool. Karjääriõppe maht on 35 akadeemilist tundi ning õppe läbiviimisega seotud kulud kannavad Valga gümnaasium ja Valgamaa kutseõppekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles