Tartus tehtud tordid jõuavad peagi sügavkülma ja piiri taha

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Eesti Leivatööstuse tootmisjuht Hannes Mootse näitas uut, 700-ruutmeetrist sügavkülmaala, mida ettevõte rendib ka koostööpartneritele. Sügavkülma­alas, jahedas logistikakeskuses ning šokikülmas toodetakse külma süsihappegaasiga, freoon on eilne päev.
Eesti Leivatööstuse tootmisjuht Hannes Mootse näitas uut, 700-ruutmeetrist sügavkülmaala, mida ettevõte rendib ka koostööpartneritele. Sügavkülma­alas, jahedas logistikakeskuses ning šokikülmas toodetakse külma süsihappegaasiga, freoon on eilne päev. Foto: Sille Annuk

Kuus päeva nädalas levitab Tartus Ringtee alguses töötav Eesti Leivatööstus Ropka linnajaos magusat tordi- ja mõnusat leivalõhna ning kõik märgid näitavad, et selle kandi õhkkond ei muutu. Seda enam, et ettevõte panustas mullu neli miljonit eurot uue, 1200-ruutmeetrise jaheda logistikahoone, sügavkülmaala koos šokikülmaala ning kohvikpoe ehitamiseks ja valmistub torte müüma piiri taga.

Eestis on pagaritööstusi palju ning konkurentsis püsimiseks tuleb neil arvestada tõsiasjaga, et klassika ei sure, ja samas pakkuda uusi tooteid. Eesti Leivatööstuses moodustab klassika ehk leiva ja saia tootmine umbes veerandi käibest, aastas küpsetavad ettevõtte vaid laupäeval puhkavad pagarid 1,7 miljonit kilo leiba ning 500 000 kilo saia.

«Meie leiva- ja saiatoodete tarbijad on viimasel kahel aastal hakanud rohkem leiba ostma, saia tarbimine on muutumatuks jäänud,» ütles Eesti Leivatööstuse tootmisjuht Hannes Mootse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles