Eesti Raudtee juht tõusis Euroopas kõrgele kohale

PM Majandus
Copy
Erik Laidvee
Erik Laidvee Foto: Liis Treimann

Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee valiti Euroopa Raudtee- ja Infrastruktuuriettevõtete Ühenduse (CER) juhtkomitee asepresidendiks.

See on CERi 30-aastases ajaloos esimest korda, kui Eesti Raudtee esindaja valiti Euroopa juhtiva raudtee assotsiatsiooni etteotsa.

«See on suur au, et saan järgnevatel aastatel CER-i asepresidendi rollis panustada raudtee sektori arengusse Euroopas ning kindlasti loob see ametikoht paremad võimalused koostöö edendamiseks teiste raudtee ettevõtjatega,» ütles Laidvee.

Ühenduse juhtkomiteesse kuulub 15 liiget ning see valitakse kaheks aastaks. CERi esimehena jätkab Rootsi raudtee-ettevõtete ühenduse esimees Crister Fritzson.

CERi kuulub ligi 70 raudtee- ja infrastruktuuriettevõtet Euroopa Liidust ja kandidaatriikidest, samuti Norrast ja Šveitsist.  Ühenduse eesmärk on esindada oma liikmete huve transpordi-, keskkonna- jt poliitikate kujundamisel Euroopa Liidus.

Samas on raudteel kui keskkonnasõbralikul transpordiliigil täita ka üha suurem roll Euroopa majanduse, keskkonna ja transpordisüsteemi jätkusuutlikus arengus. Esmaspäeval toimunud CERi peaassambleel Gdanskis arutatigi raudteesektori ees seisvaid väljakutseid Euroopa Liidu järgmisel finantsperioodil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles