Võigas! Surnud jalgpallurist piltide levitamine tõi kahele britile vanglakaristuse (2)

Toimetas Andres Vaher
Copy
Emiliano Sala hukkus lennureisil Nantes'ist Cardiffi uue koduklubi juurde.
Emiliano Sala hukkus lennureisil Nantes'ist Cardiffi uue koduklubi juurde. Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

Kahele britile maksis traagiliselt hukkunud argentiinlasest jalgpalluri Emiliano Sala surnukaadrite levitamine valusalt kätte. Kohus määras meestele reaalse vanglakaristuse.

Mäletatavasti jäi Prantsusmaalt Walesi teel olnud Sala jaanuaris lennureisi ajal kadunuks. Juhtumi uurimisel selgus muuhulgas, et ühe Briti nn. «suletud ringi TV firma» (CCTV) – mida mõnel pool nimetatakse ka lihtsalt videovalveks – töötajad hankisid juurdepääsu Sala surnukeha graafilistele kujutistele, mida levitasid sotsiaalmeedias.

Reuters vahendab, et Sherry Bray (48) ja Christopher Ashfordi (62) levitatud kaadrid on hangitud surnuaiast.

«Nad põhjustasid oma äärmiselt ründava tegevusega Emiliano Sala perekonnale ja sõpradele tohutuid kannatusi,» lausus Briti kriminaaluurimise büroo esindaja Anthony Johns. «On võimatu ette kujutada, miks keegi peaks tahtma salvestada või näha taolisi kaadreid. Eriti veel, kui konfidentsiaalsuse ja inimliku sündsuse piire on niivõrd räigelt eiratud. Nende tegevus oli ebaseaduslik ja lähedastele tõeliselt solvav ning seetõttu ootab neid reaalne vangistus.»

Uurijad said Bray ja Ashfordi tegevusele jälile veebruarikuus. Nad korraldasid kõnealuses CCTV firmas läbiotsimise ja ülekuulamised. Bray oli tolle ettevõtte juht.

Bray tegi videosalvestiselt pilte oma mobiiltelefoniga ning saatis need Facebook Messengeri kaudu ühele oma sõbrale, kirjeldas politsei meeste tegutsemist. Tõendid kinnitasid, et lisaks pildistas Bray samas surnuaias veel üht surnut.

Bray määrati trellide taha 14 ja Ashford viieks kuuks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles