Kohus otsustas: pohmell on haigus (1)

Copy
Vaid paar päeva pärast seda, kui Münchenis algas kuulus õllefestival Oktoberfest, tegi Saksamaa kohus märgilise otsuse ja tõdes, et alkoholi tarvitamisest tingitud pohmell on haigus.
Vaid paar päeva pärast seda, kui Münchenis algas kuulus õllefestival Oktoberfest, tegi Saksamaa kohus märgilise otsuse ja tõdes, et alkoholi tarvitamisest tingitud pohmell on haigus. Foto: Christof Stache / AFP / Scanpix

Saksamaal Frankfurdis asuv kohus võttis vastu märgilise otsuse, mille kohaselt on alkoholi tarvitamisest tingitud pohmelli näol tegemist haigusega.

Kohtuasi sai alguse, kui hageja väitis, et pohmellivastaseid joogisegusid turundav ettevõte esitab tervise teemal ebaseaduslikke väiteid.

Eile otsustas Frankfurdi kohus, et hagejal on õigus. Kohtuotsuses öeldi, et ükski toidutoode ei saa endale omistada võimet ennetada, ravida või tervendada inimeste haigusi ning seetõttu ei või toodet reklaamides sellele ravivaid omadusi omistada.

«Haiguse puhul mõistame isegi väikest või lühiajalist kõrvalekallet keha normaalsest talitlusest,» öeldi kohtuotususes ja lisati, et selliseks kõrvalekaldeks ja seega ka haiguseks võib pidada väsimust, iiveldust ja peavalu. Just neid sümptomeid oli lubanud aktiivselt reklaamitud joogisegu tõrjuda.

Lisaks öeldi kohtuotsuses, et arstid on pikka aega kasutanud pohmelli kirjeldamiseks meditsiinilist mõistet veisalgia, mis tõestab, et pohmell on tõepoolest käsitletav haigusena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles