Kalanädalal valmistati toitu poolest tonnist kalast

LEPM
Copy
Värskest kalast ceviche vajab maitsestumiseks vaid poolt tundi.
Värskest kalast ceviche vajab maitsestumiseks vaid poolt tundi. Foto: Merrit Kiho

Sel nädalal Eesti toidu kuu raames toimunud kalanädalal valmistasid peakokad kümnes Eesti kutsekoolis koos kokanduseriala õpilastega kalaroogasid ligi 600 kilost kalast.

„Kalanädal oli edukas ja loodan, et kui praegused kokaõpilased tulevikus oma restoranid avavad, siis näeme nende menüüdes ka Eesti kalast tehtud toite,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Kokku valmistasid kokad õpilastega 1300–1500 portsjonit kalaroogasid ligi 600 kilost kalast,“ lisas Armulik.

„Värske kodumaine kala võiks jõuda sagedamini Eesti elanike toidulauale,“ ütles Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann. „Kalanädal on tänuväärne üritus ja kuna see toimub igal aastal eri paigus erinevatele inimestele, siis usun, et see aitab kaasa kalatarbimise suurenemisele.“

Kümnes kalanädalal osalevas kutsekoolis käis ühel päeval külas tippkokk, kes õpetas koolide kokanduseriala õpilastele kohalikust kalast roogasid valmistama.

Kalanädalal osalesid Kehtna Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoht, Olustvere Kutsehariduskeskus, Viljandi Kutseõppekeskus, Tartu Kutsehariduskeskus, Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Rakvere Ametikool, Tallinna Teeninduskool.

Tippkokkadest külastasid koole restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu, Restorani Dominic peakokk Allar Oeselg, Monster Pizza peakokk Oleg Belousov, Snoob peakokk Aleksandr Nikoškov, Ö ja Kaks kokka peakokk Martin Meikas, Peppersacki peakokk Madis Põld, kohvik Ylicool peakokk Urpo Reinthal, Villa Wesset peakokk Mart Kukk, Markofka peakokk Inga Paenurm ning Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik.

Kalanädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles