Tallinna alkopiirangud: lastega tegelejad poolt, ettevõtjad vastu (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tõnismäel Prantsuse lütseumi lähedal asuv alkoholipood pääses eelmisel korral napilt sulgemisest, seekordne piirang puudutab ilmselt ka seda.
Tõnismäel Prantsuse lütseumi lähedal asuv alkoholipood pääses eelmisel korral napilt sulgemisest, seekordne piirang puudutab ilmselt ka seda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas kavandatavate alkoholimüügipiirangute kohta laekus ettenähtud ajaks ohtralt nii positiivset kui ka negatiivset tagasisidet. Ettearvatult olid piirangute poolt laste ja noortega tegelevad organisatsioonid ja vanalinna elanikud. Piirangute vastu olid ettevõtjad ja neid esindavad organisatsioonid.

Plaanitavad piirangud puudutavad kõiki öösiti kaua tegutsevaid kõrtse. Peale selle sattuvad löögi alla lasteasutuste lähedal olevad alkoholimüügile spetsialiseerunud poed. Esimese hooga loeti neid üle Tallinna kokku 15, tänaseks peaks vähemalt kaks viinapoodi olema pääsenud, sest täpsustatud metoodika järgi mõõtes selgus, et need asuvad lasteasutustest siiski kaugemal kui 150 meetrit.

Ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse osakonna juhataja Aave Jürgen ei taha praegu veel täpset arvu öelda. «Me küsisime veel täiendavaid arvamusi nii alkoholikaupluste lähedal asuvatelt lasteasutustelt kui ka linnaosakogudelt. Ootame nende vastused ära, siis on pilt selge,» ütles Jürgen.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles