Tartus põles tankla kõrval kristlik lastekodu

Tartu Postimees
Copy
Era tänava lastekodu põles.
Era tänava lastekodu põles. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna hommikul kell pool 10 teatas automaatne  tulekahjusignalisatsioon, et põleb Tartu kristlik noortekodu Era tänaval tankla kõrval. Majas oli kolm täiskasvanut ja kolm last.

Päästjate saabumise ajaks olid täiskasvanud töötajad kolm last evakueerinud. Selgus, et teisel korrusel põleb pesuruumi ventilaator ja seina seest tuli suitsu. Üks töötajatest oli süttinud ventilaatori esmaste vahenditega juba suuremas osas kustutanud.

Ventilatsioonišahti järelejäänud tulekolletele ligipääsuks avasid päästjad ruutmeetri jagu seina ja kustutasid põlengu käiskustutiga mõnekümne minutiga. Tulekahju esimesena kustutanud ja suitsu sisse hinganud töötaja viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse. Tulekahju põhjustas ventilaatori rike.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et tuli šahtist välja ei levinud. Kuigi ruum sai suitsukahjustusi, pole olukord selline, et lapsed ei saaks majas edasi elada.

Kristlik noortekodu on loodud 2000. aastal loodud MTÜ, mis aitab lapsi ja noori, kes on mingil põhjusel kaotanud oma kodu või kelle vanemad ei saa neid ise kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles