Kanal 2 erisaade toob täna ekraanile Sangari tehases tööta jäänud naiste loo

Tartu Postimees
Copy
«Viimased sangarid» läheb eetrisse kolmapäeval kell 20.30.
«Viimased sangarid» läheb eetrisse kolmapäeval kell 20.30. Foto: Kanal 2

Kolmapäeva õhtul toob Kanal 2 dokumentaalsaade «Viimased sangarid» ekraanile õmblusvabriku Sangar töötajate teekonna ootamatust koondamisteatest viimaste tööpäevadeni ja uue töö leidmiseni. Mis ootab ees ligi 30 aastat legendaarses särgivabrikus töötanut, kes saab ootamatult koondamisteate?

63 aastat rõivaid valmistanud õmblusvabrik Sangar pidi tänavu kevadel globaliseerumise ees käed üles tõstma, töötajaid koondama ja tootmise Ukrainasse kolima. Nii jäi Tartus ametita ligi poolsada inimest, kellest mõned olid õmblusvabrikus töötanud aastakümneid.

«Tegelikult oli see mu esimene töökoht,» räägib 30-aastat Sangaris õmbleja ja triikija olnud Ülle Kärner (46) nüüd tele-eetrisse jõudvas saates. «Meile praegu räägitakse, et ukrainlased on odav tööjõud. Meie palga eest saab seal kolmele inimesele palga maksta. See on äri. Tänapäeval käib see teistmoodi,» arutleb ta.

Kärneri kolleeg ja sõbranna Irina Lebedeva oli töötanud Sangaris 15 aastat, täites erinevaid ülesandeid särkide valmistamise liinil. «Mul on laen kaelas. Me kõik teame, kui ranged on laenukohustused,» kurdab naine, kes otsustas kohe pärast Sangari viimast tööpäeva tööotsingule minna. «Tuleb välja, et saan kiiresti minna ainult ühte kohta, kus õmmeldakse särke,» tunnistab ta.

«Viimased sangarid» läheb Kanal 2 eetrisse täna kell 20.30, kohe pärast keskkonnasaadet «Jälg».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles