Vaheajal, mil lapsed koolilõunat ei saa, võib küsida tasuta suppi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Taldrikutäis suppi.
Taldrikutäis suppi. Foto: Elmo Riig

Sügisesel koolivaheajal on majanduslikult keerukasse olukorda sattunud perede lastel võimalik saada tasuta suppi Variku tänav 8 asuvast kohvikust Tartus.

Kui supile tulija on veel väike ja liigub koos täiskasvanuga, on kohvikusse oodatud mõlemad ning kõhu saavad täis nii laps kui ka täiskasvanu. Toidu võib kaasagi küsida, aga nõu, millesse 250 grammi suppi ära mahub, peab endal ühes olema.

Tasuta supi organiseerimisega tegelevad toitlustusettevõtja Maire Lass ning mittetulundusühingu Tartumaa Lasterikkad koordinaator Tiina Aasmäe.

Maire Lass on tasuta suppi oma ettevõtte köögist koolivaheaegadel pakkunud kaheksa aastat.

Tiina Aasmäe selgitas, et sageli võivad soovijaiks olla pered, kus kasvab mitu last või pered, kus on tekkinud ajutised majanduslikud raskused kas ühe täiskasvanud pereliikme haiguse või töötuks jäämise tõttu. Sotsiaalsüsteemis abivajajana ei pruugi see perekond tingimata kirjas olla.

Sooja lõuna saamise soovist tuleb märku anda kas telefoninumbril 55599306 või meiliaadressil aasmaetiina@gmail.com . Aasmäe sõnul võib helistada või kirjutada ka naaber või õpetaja või laps ise.

Supisööjad on sügisese koolivaheaja päevadel 21. kuni 25. oktoobrini oodatud kella 12-15 aadressil Variku 8. Kohviku leiab Ropka linnaosast kahe raudtee vahelt.

Varasemate aastate koolivaheaegadest on Tiina Aasmäel meeles, et mõnikord on nimekirjas olnud sadakond nime, mõnikord vähem.

Mittetulundusühing Tartumaa Lasterikkad on suunatud lasterikaste perede arengule ja heaolule. Korraldatakse perepäevi ja koolitusi, koos käib lastevanemate toetusgrupp, et koos õppida ja kasvada teadlikumaks emaks või isaks. Ühingu tegevustes võivad osa saada kõik, mitte ainult selle registreeritud liikmed. Kaastakse ka peresid, kus kasvab puudega laps või kus lapsevanemal on elus hakkama saamiseks erivajadused.

 Rohkem infot leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles