Sporditeadlased loovad kehalise kasvatuse tunniks uusi harjutusi

Lenel Karu
Copy
Kehalise kasvatuse tundi ei pea korraldama üksnes kooliruumides. Hiljuti avatud Võnnu kergliiklusteel näitab üht harjutust Võnnu gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Asser Jaanimets.
Kehalise kasvatuse tundi ei pea korraldama üksnes kooliruumides. Hiljuti avatud Võnnu kergliiklusteel näitab üht harjutust Võnnu gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Asser Jaanimets. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi teadlased töötavad koolilaste jaoks välja koostöös kehalise kasvatuse õpetajatega oskuspõhiseid mänge ja harjutusi, mida saaks rakendada nii kehalise kasvatuse tundides kui ka koolivälisel ajal, aga miks mitte spordiklubideski.

Tartu ülikooli spordibioloogia dotsent Jarek Mäestu on veendunud, et vähesele kehalisele aktiivsusele tuleb tähelepanu pöörata juba koolis ning uued harjutused laiendavad õpetamisviise. «Kui õpetatakse vahendi püüdma, ei pea seda tegema üksnes palliga, vaid võib kasutada eri vahendeid. Uus harjutusvara pakub õpetajale kümneminutilisi harjutuste plokke, millega tundi sisustada, teades, et õpitakse mingi oskus ning ühtlasi tagatakse tunni intensiivsus,» selgitas Mäestu. Need harjutused suunavad õpilasi rohkem pingutama, näiteks ei visata palli lihtsalt vastu seina, vaid kaasneb ka põnev mänguline element. Või siis püütakse väiksemate pallidega visates tabada suuremat palli, mis tuleb ajada vastaste mängupoolele.

Abimaterjal videona

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles