KÜSITLUS: millal kohtusite viimati metsloomaga?

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elari Kivi
Elari Kivi Foto: Mati Määrits

ELARI KIVI, remondilukksepp

«Üleeile nägin metskitsi Joosu kandis põllu peal. Maanteedel neid tihti ei näe – pigem külavaheteedel. Käin Tartus tööl ega näe, mis päevasel ajal kodus toimub. Mõni kana on ikka aeg-ajalt kadunud – olen kuulnud, et rebane käib.»

Katre Tobreluts
Katre Tobreluts Foto: Mati Määrits

KATRE TOBRELUTS, raamatupidaja

«Nägin viimati põllu servas kitse – neid kohtab lausa korra või kaks nädalas. Rebast olen ka näinud.»

Igor Komissar
Igor Komissar Foto: Mati Määrits

IGOR KOMISSAR, töövõimetus-pensionär

«Eelmisel aastal nägin Taevaskojas seenel käies metskitse, põtra ja metssiga. Metsseaga kohtusin ka siinsamas Põlva külje all, kui Ihamaru teed mööda välja sõita. Jooksis nina ees üle tee – oli selline paras põrakas. Kuigi olin kogu elu autojuht, ei pidanud kordagi metsloomaga kokku põrkama. Küll nägin autoga kokku põrganud metsloomi miilitsas avariikorrapidajana. Põhiliselt olid need kitsed, aga üks võimas kult oli ka. Seda lausa andis nelja mehega jahimeeste auto peale tõsta. Varem oli metsloomi kindlasti rohkem kui praegu.»

Karolina Kozlova
Karolina Kozlova Foto: Mati Määrits

KAROLINA KOZLOVA, operaator

«Suvel. Tulime Tsolgost ja kits jooksis auto eest üle tee. Otsa talle ei sõitnud, küll pidime hoogu maha võtma. Meie maakodus metsloomadega eriti kokku ei puutu – seal on ainult lehmad, koerad ja kassid läheduses. Isegi rebaseid ei ole näinud.»

Aavo Ugur
Aavo Ugur Foto: Mati Määrits

AAVO UGUR, pensionär

«Mõni päev tagasi nägin metskitsi – jooksid auto eest läbi ja neid oli ka tee ääres. Ehk nädalas korra näeb ikka. Kaks aastat tagasi sõitsin Põlva lähistel kitsele ka otsa. Ma ei usu, et kitsi liiga palju on – pigem on neilt kodud ära võetud. Miks nad muidu nii palju rändavad. Näinud olen ka rebaseid. Põtra ja metssiga nägin aastaid tagasi.»

Kerli Raudsepp
Kerli Raudsepp Foto: Mati Määrits

KERLI RAUDSEPP, tervishoiutöötaja

«Ei mäletagi, et oleksin neid kohanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles