Elva kaasav eelarve toob männilinna liikumispargi

Tartu Postimees
Copy
Elva valla kaasava eelarve võiduidee on liiklumispark, mis peaks kutsuma noori ja lapsi rohkem aega õues veetma.
Elva valla kaasava eelarve võiduidee on liiklumispark, mis peaks kutsuma noori ja lapsi rohkem aega õues veetma. Foto: Elva Vald

Elva valla kaasava eelarve rahvahääletusel sai enim hääli idee rajada Elvasse Tartu maantee rohealale liikumispark, et muuta laste ja noorte õues liikumine mitmekesisemaks. Idee sai 338 häält.

Rahastuse saavad veel ka idee muuta Ulila paadisadam ja ujumiskoht üheks tervikuks ning ettepanek muuta Kirepi bussipeatused valgustatuks ehk pimedaks nähtavaks. Viimased mõtteid said vastavalt 322 ja 237 häält.

14.–20. oktoobril toimunud Elva valla kaasava eelarve rahvahääletusel osales 1165 inimest, kes andsid kokku 1819 häält.

Elva valla kaasava eelarve projektist saavad rahastuse kolm enim hääli saanud ettepanekut, seda tingimusel, et kaasava eelarve objektid peavad asuma valla eri piirkondades. Ühe objekti maksimaalne rahastussumma on 15 000 eurot. Kaasava eelarve kogusumma Elva valla eelarves on 45 000 eurot.

Septembri alguses toimunud ideekorje järel laekus Elva valla kaasava eelarve jaoks 16 ettepanekut. Ideede sõelumiskomisjoni läbis 13 ideed, mis pääsesid rahvahääletusele. Hääletad sai 14.–20. oktoobril Volise keskkonnas, valla teenuskeskustes ja raamatukogudes ning Coopi kauplustes. Samuti oli võimalik oma hääl anda Elva gümnaasiumis ja Rõngu keskkoolis. Iga osaleja sai hääletada kuni kolme endale meelepärase idee poolt.

Kaasav eelarve on paljudes maailma riikides, sealhulgas Eestis, kasutatav menetlus eelarve koostamisel, kus kohalikule kogukonnale on antud võimalus omavalitsuse eelarve koostamisel teatud summa piirides kaasa rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles