Parimaks põllumeheks pürgisid ka Valgamaa talunikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Vilsi farmi asutajad Tiina ja Ivo Tomson valisid aberdiini-anguse veised oma farmi nende heade omaduste poolest. FOTO: Tiit Efert
Vilsi farmi asutajad Tiina ja Ivo Tomson valisid aberdiini-anguse veised oma farmi nende heade omaduste poolest. FOTO: Tiit Efert Foto: Tiit Efert

Teisipäeval riigikogu konverentsikeskuses peetud aasta põllumehe konverentsil kuulutati aasta põllumeheks Lääne-Virumaa põllumees Indrek Klammer Voore Farmi osaühingust.

Aunimetusele kandideerisid põllumehed viiest maakonnast. Nende seas olid nii mahe- kui tavatootjad Pärnumaalt ja Lääne-Virumaalt, samuti Valgamaalt, Tartumaalt ja Raplamaalt.

Esindatud olid piimatootmine ja teraviljakasvatus, samuti lihaveise- ja seakasvatus. Põllumehed konkureerivad ka kartulikasvatuse, mesinduse, õunakasvatuse ning õunasiidri tootmisega.

Teiste seas pürgisid tiitlile lihaveisekasvatajad Ivo ja Tiina Tomson Valgamaalt. Tomsonid alustasid aberdiin-anguse tõugu lihaveiste kasvatamist seitse aastat tagasi. Praegu on Vilsi Anguse karjas enam kui sada veist, keda kasvatatakse mahepõllumajandusereegleid jälgides.

Veisekasvatusega alustamise hetkest on Vilsi Angus pühendunud parima aretusfarmi loomisele, mille peamine eeldus on olnud geenipuhaste tõupullide ja nende geneetilise materjali soetamine.

Eelmisel kuul tunnistati Tomsonid Eesti parimateks tänavusteks mahetootjateks. Veebruaris anti neile aga aasta lihaveisekasvataja tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles