Jaanus Kriisk ihkab EOK presidendiks (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Kergejõustikutreener Jaanus Kriisk (keskel) on valmis rakendama oma ideid terve Eesti spordi hüvanguks.
Kergejõustikutreener Jaanus Kriisk (keskel) on valmis rakendama oma ideid terve Eesti spordi hüvanguks. Foto: Sille Annuk

Vähem kui poole aasta pärast, 15. aprillil valitakse järgmine Eesti Olümpiakomitee president. Presidendivalimiste ralli avab ettevõtja ja kergejõustikutreener Jaanus Kriisk, kes soovib seda ametikohta saada. Tema sõnumis leiduvad väga tugevad märksõnad.

«Minu jaoks pole mõtet minna EOK etteotsa, kui ei saa teha tugevat meeskonda, kel on energiat ja tahtmist oma valdkonnaga süvitsi tegeleda. Teha mitte üht suurt loosunglikku, vaid nelja aastaga sada väikest asja, mis parandaks igal pool natuke, aga annaks kokku suure summa.

Üksi ei tee mitte midagi ära. Laua taha peab saama inimesed, kel silm särab, kel on tahtmist ja energiat. Mind ei huvita ilus pintsak, ilus tool, et kord kahe kuu jooksul tuleme kokku ja on tore. Lihtsalt neli aastat tiksuda – elu on niisuguse raiskamise jaoks liiga lühike,» võtab Kriisk oma kreedo kokku.

Eesti on enamat kui ainult Tallinn

Miks ta aga tunnetab, et oleks õige mees EOKd vedama? Kriiski sõnul on mõjutavaid tegureid mitu tükki. Neist ühe olulisemana toob ta välja kultuurkapitali viimase rahajagamise ajal juhtunu. «Jõudsime seisu, kus selgus, et 85 protsenti jaotatavast spordirahast jääks Tallinna ja 15 protsenti läheks mujale Eestisse. Tõstatasime koos Saaremaa spordiliidu juhi Kalev Kütiga küsimuse, et nii need asjad ei tohiks olla. Laua taga olid mõistvad inimesed ning kolmeminutilise jutuga saime selle vahekorra 65–35 peale ja muu Eesti 400 000 eurot juurde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles