Võitlus vähiga: Eesti komöödiafilmi «Ühemeheshow» osatäitjad korraldavad heategevusliku oksjoni

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Henry Kõrvits ehk Genka poseerimas heategevuslikus, vähiravifondi toetavas T-särgis
Henry Kõrvits ehk Genka poseerimas heategevuslikus, vähiravifondi toetavas T-särgis Foto: Acme Film

Meeste tervise kuul ehk novembris (hüüdnimega ka movember) esilinastub uus Eesti komöödiafilm «Ühemeheshow» – peaosades Stewart Johnson, Henry Kõrvits ehk Genka ja Marta Laan – mis toetab võitlust vähiga suure heategevusliku oksjoniga Coca-Cola Plazas. Lisaks toetab kino iga piletiostu pealt vähiravifondi ühe euroga.

Forum Cinemas turundusjuht Katre Kärtner märkis, et kino poodides on juba müügil ka heategevuslikud T-särgid, hinnaga 13,50 eurot, mille igalt ostult toetatakse vähiravifondi «Kingitud elu» 5 euroga. «Kino ise tegi juba esimese investeeringu ja nüüdsest on ka kõikidel meie töötajatel heategevuslikud T-särgid seljas,» lausus Kärner. 

Marta Laan poseerimas heategevuslikus, vähiravifondi toetavas T-särgis
Marta Laan poseerimas heategevuslikus, vähiravifondi toetavas T-särgis Foto: ACME Film

«Lisaks särkide soetamisele ja niisama filmi vaatamisele on aga kõik kindlasti väga oodatud kohe esilinastuse õhtul, 1. novembril Coca-Cola Plazas toimuvale suurele heategevuslikule oksjonile, mille kogu tulu läheb samuti vähiravifondile «Kingitud elu»,» selgitas Kärner. «Oksjonit viivad läbi Stewart Johnson ja Genka ning müüma hakatakse filmis kasutatud riideid ja esemeid. Oksjonile on kindlasti oodatud kõik suure südamega inimesed, kes tahavad heale eesmärgile kaasa aidata.»

Stewart Johnson poseerimas heategevuslikus, vähiravifondi toetavas T-särgis
Stewart Johnson poseerimas heategevuslikus, vähiravifondi toetavas T-särgis Foto: ACME Film

Komöödia «Ühemeheshow» tõstatab humoorikas võtmes meeste tervise temaatika, jutustades munandivähist tõestisündinud loo põhjal. 40ndates eluaastates raadio DJ Chuck Bergeri (Stewart Johnson) elu paistab olevat üsna kiiva kiskunud: ohus on tema töö, abielu ja lisaks diagnoositakse tal munandivähk. Mees ei lase siiski pead norgu ning üritab kõigist raskustest huumori abil võitu saada. Linateose stsenaarium põhineb suuresti tõsielul: 20ndat aastat Eestis elava Ameerika DJ ja koomiku Stewart Johnsoni läbielamistel. Mehel avastati päriselt siiretega munandivähk. Ravi oli kurnav ja selle kohta pidas Johnson avameelset blogi. Lõpuks sai mees haigusest võitu.  

Filmi eesmärk on tõmmata tähelepanu sellele, et soodsam ja kergem on ravida vähki, mis avastatakse varakult. 100 000 mehest haigestub igal aastal munandivähki keskmiselt 6, eesnäärmevähki aga 70–130 meest. Selle ennetamiseks ja varaseks avastamiseks tasub meestel käia oma tervist regulaarselt kontrollimas, liikuda piisavalt ja toituda tervislikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles