Teekasutustasu saab maksta nüüd läbi iseteeninduse keskkonna

LEPM
Copy
Teekasutustasu sildid Eesti piiril.
Teekasutustasu sildid Eesti piiril. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Alates tänasest, 25. oktoobrist 2019 on www.teetasu.ee veebilehe kasutajatele avatud iseteeninduse keskkond.

„Iseteeninduskeskkond loodi, sest kasutajad tõid selle tagasisides välja kui ühe olulisema vajaduse,“ ütles Maanteeameti taristu teenuste osakonna projektijuht Martin Tubalkain. „Varem tekitasid enim muret arvete hilisem välja printimine, puudus selge ülevaade teekasutustasu perioodist, veebileht ei kuvanud korraga kõiki ettevõttega seotud sõidukeid jne. Nüüd aga oleme loonud lahenduse, kus tasumine ning ajaloo jälgimine on lihtne ja mugav.“

Iseteeninduskeskkonda saab kasutada ennast autentinud kasutajad. Toimivad kõik Eestis kehtivad autentimisviisid ID-kaart, Mobiil-ID, SmartID, pangalink ja EU eID.

Pärast esmakordset iseteeninduskeskkonda sisenemist peab kasutaja nõustuma kasutustingimustega, seejärel suunatakse ta edasi isiklikule töölauale. Kui kasutajaga on seotud ettevõte või ettevõtted, siis esmalt peab kasutaja tegema valiku, millise ettevõtte rolliga keskkonnas jätkatakse või soovitakse seda kasutada eraisikuna. Kui valik on tehtud, suunatakse kasutaja töölauale, millel kuvatakse automaatselt liiklusregistrist saadud andmete põhjal ettevõttega/isikuga seotud teekasutustasu kohustusega sõidukid.

Seejärel saab kasutaja töölaualt teha valiku sõiduki või sõidukite osas, mille eest soovitakse teekasutustasu tasuda. Teekasutustasu tasumisel on andmed sõiduki kohta juba kõik eeltäidetud.

Kõik iseteeninduses vormistatud teekasutustasud jäävad kasutajatele nähtavaks. Nii on kasutajal selge ülevaade teekasutustasu perioodidest ja arvetest.

Ettevõttega seotud sõidukid kuvatakse esialgu ainult juhatuseliikmele, kes saab volitada ettevõtte töötaja ettevõtte nimel teekasutustasu vormistada. Selleks on keskkonnas eraldi volituste moodul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles