Galerii: ITK värvus enneaegse sünni tähistamiseks sirelilillaks (1)

Copy

Enneaegse sünni päeva auks muutus Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) sünnitusmaja üheks ööpäevaks sirelilillaks, kuna see värv on enneaegsete tunnusvärviks, mis tähistab uue elu algust ning sümboliseerib optimismi. 

Täna tähistab ITK juba seitsmendat korda rahvusvahelist enneaegse sünni päeva, mille sõnum on sel korral «Sündinud liiga vara: õige ravi, õigel ajal, õiges kohas». 

Keskhaigla sünnitusmajas näeb aastas ilmavalgust üle 4000 lapse, neist ligi 350 on enneaegsed, kes veedavad oma esimesed elupäevad, nädalad ja isegi kuid haiglas.

Tänavusel enneaegse sünni päeval pöörab ITK tähelepanu perede koosolemisele juba vastsündinu esimesest päevast. «Väga oluline on mõlema lapsevanema ööpäevaringne kohalolu intensiivravi osakonnas just nii kaua, kui kaua peab enneaegselt sündinud laps haiglas olema. Sealjuures on hindamatult tähtis ka isade toetus oma naisele, personalile ja oma lapse või lastele,» tõdes Ida-Tallinna Keskhaigla lastearst- neonatoloogi dr Pille Andresson.

Rahvastikuminister Riina Solman tänas enneaegse sünni päeva avamisel väikeste imede sünnile kaasaaitajaid

«Tahan südamest tänada kõiki, kes töötavad enneaegsete laste ning nende perede heaolu nimel. Elu on ime. Aitäh, et aitate nendel väikestel imedel sündida ja kasvada,» ütles minister Solman.

«Lapse sünd on suur rõõm lapsevanemale. Kui perre sünnib enneaegne laps, on uue olukorraga kohanemine kordi keerulisem kui tavaliselt, sest rõõmu varjutab mure lapse tervise pärast ning peas keerleb palju küsimusi,» rääkis Solman.

«Mul väga hea meel, et Eestis saavad täna enneaegsed lapsed ja nende vanemad maailmatasemel abi, mis pakub raskes olukorras kindlustunnet ja lootust,» lausus minister ja lisas, et Eestis on suurepärased arstid, tipptasemel meditsiiniseadmed, lapsevanemad saavad olla lapse juures ööpäevaringselt, et pakkuda lapsele kasvamiseks ja tervenemiseks hädavajalikku lähedust ja armastust.

«Kaastundlike inimeste eestvedamisel on loodud enneaegsete laste vanemaid toetav kogemusnõustamise süsteem, et keegi ei peaks jääma oma murega üksi,» lisas Solman.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles