Meestepäeva uuring: vaid 10 protsenti meestest on palgaga rahul

PM Majandus
Copy
Keevitaja. Pilt on illustratiivne.
Keevitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik / Postimees

Ehkki Eesti mehed leiavad, et saavad oma tööga kenasti hakkama, tekitab suurt rahulolematust põhipalk – kõigest 12 protsenti meestest on oma töötasuga rahul.

Rohkem kui iga kolmas Eesti mees on oma tööga rahul ja iga neljas oma töö üle uhke. Vaid üksikud on tundnud, et ei saa tööga hakkama, selgub CVKeskuse ja Palgainfo Agentuuri suurest tööturu-uuringust, milles osales üle 9000 töötaja ja tööotsija.

Samas kannatavad paljud Eesti mehed tööstressi käes. Enam kui kolmandik on tundnud end tihtipeale tööst väsinuna ja pea viiendik leiab, et suur töökoormus tekitab stressi. Töötüdimust on tundnud 15 protsenti meestest ja sama palju mehi leidis, et on sageli töö pärast närvilised. Kümnendik meestest on tundnud, et neid koheldakse ebaõiglaselt.

Eesti mehed saavad üldiselt hästi läbi töökaaslastega. Samuti on pea pooled rahul töö asukohaga ja saavad üpris hästi läbi oma vahetu juhiga. Märksa vähem meeldib aga meestele see, kuidas tööaeg on ettevõtetes korraldatud. Ka töövahendite ja tööriietusega on täiesti rahul umbes kolmandik meestest.

Kõigest iga kümnes mees tõi uuringus välja, et on rahul karjääri- ja lisatasude teenimise võimalustega. Ka tööprotsesside korraldusega on täiesti rahul vaid 11 protsenti meestest, ja suurt rahulolematust tekitab põhipalk. Lisaks ootavad Eesti mehed märksa rohkem tagasisidet ja paremat koosolekute korraldamist ning organisatsiooni juhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles