Soome võib jalgpalli EM-finaalturniiril sattuda surmagruppi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Soome jalgpallikoondise ründaja Teemu Pukki.
Soome jalgpallikoondise ründaja Teemu Pukki. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) avalikustas 2020. aasta EM-finaalturniiri loosigrupid. Esimest korda suurele spordipeole pääsenud Soome koondis võib halva loosiõnne korral sattuda surmagruppi.

30. novembril Rumeenias Bukarestis toimuval loosimisel selgub neli kuueliikmelist alagruppi. Soome kuulub tugevuselt neljandasse loosigruppi, mis tähendab, et meie põhjanaabritel on arvestatav võimalus sattuda surmagruppi. Loosimisreeglite järgi saab Soome minna A- või B-gruppi.

Potentsiaalne surmagrupp: Itaalia, Prantsusmaa, Portugal, Soome. B-grupp Soome osalusel oleks selline: Belgia, Venemaa, Taani, Soome.

1. loosigrupp: Belgia, Itaalia, Inglismaa, Saksamaa, Hispaania, Ukraina
2. loosigrupp: Prantsusmaa, Poola, Šveits, Horvaatia, Holland, Venemaa
3. loosigrupp: Portugal, Türgi, Taani, Austria, Rootsi, Tšehhi
4. loosigrupp: Wales, Soome, neli play-off’ist edasipääsejat

Finaalturniirile pääsenud korraldajariigid (Taani, Inglismaa, Saksamaa, Itaalia, Holland, Venemaa, Hispaania) on asetuste järgi juba alagruppidesse paigutatud. Lisaks ei saa UEFA poolt sätestatud reegli pärast samas alagrupis mängida Venemaa ja Ukraina, mis tähendab, et ka esimese asetusega Belgia ja Ukraina on paigas.

Praeguse seisuga näevad grupid välja sellised:

A-grupp: Itaalia, X, X, Soome/Wales
B-grupp: Belgia, Venemaa, Taani, Soome/Wales
C-grupp: Ukraina, Holland, X, X (Rumeenia*)
D-grupp: Inglismaa, X, X, X (Šotimaa*)
E-grupp: Hispaania, X, X, X (Iirimaa*)
F-grupp: Saksamaa, X, X, X (Ungari*)

* Rumeenia, Šotimaa, Iirimaa ja Ungari paigutatakse nendesse gruppidesse juhul, kui nad pääsevad finaalturniirile läbi play-off’i, sest tegu on samuti korraldajariikidega.

Nimelt toimuvad C-grupi matšid Amsterdamis ja Bukarestis, D-grupi mängud Londonis ja Glasgow’s, E-grupi kohtumised Bilbaos ja Dublinis ning F-grupi lahingud Münchenis ja Budapestis. Play-off-mängud toimuvad märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles