Lahedad Mutid kutsuvad lauljad külla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Lahedad Mutid Lahedalt hoolitsevad selle eest, et kokkusaamisel ikka kord majas oleks.
Lahedad Mutid Lahedalt hoolitsevad selle eest, et kokkusaamisel ikka kord majas oleks. Foto: Arvo Meeks

Homne Kagu-Eesti vokaalansamblite päev toob Vastse-Kuuste kultuurimajja kollektiive nii Põlva-, Valga- kui Võrumaalt. Põlvamaalt osaleb kuus ansamblit, Valgamaalt viis ja Võrumaalt üks. Kokku peaks laulu lahti lööma sadakond lauljat, mida on umbes sama palju kui mullu.

«Eks veidi kurb ole, et Võrumaalt vaid üks ansambel tulemas on,» tunnistas ettevõtmise peakorraldaja, Põlvamaa arenduskeskuse kultuurispetsialist Andres Määr. «Algul pidi tulema ka teine, aga neid tabasid kuuldavasti tervisemured. Eks hooaeg ole ka veel üsna noor ja kõik kollektiivid pole ilmselt hoogu üles saanud. Samas Vastse-Kuuste kultuurimaja väga suur pole ja saal tuleb enam-vähem lauljaid täis. Ruumi jääb aga kindlasti ka pealtvaatajatele.»

Kohal on ka ansamblipäevade raudvara: Puka ja Tõrva meesansamblid.

Osalevad nais-, mees-, sega- ning eakate ansamblid. Kõige rohkem on tulemas eakate kollektiive.

Kohal on ka ansamblipäevade raudvara: Puka ja Tõrva meesansamblid. Seejuures saabub Puka meesansambli juhendaja Evald Raidma taas kohale lausa kahe kollektiiviga. Lisaks meestele laulab tema käe all ka Puka eakate naisansambel.

Oluline roll on tänavuse kokkusaamise juures Määri sõnul huumoril, selle eest hoolitsevad Lahedad Mutid Lahedalt. «Väga karmi žüriid pole, kes osalejaid reastaks. Samas mingi hindamine ikka peab olema, see utsitab parem olema,» usub ta.

Kagu-Eesti ansamblite päev saab teoks 15. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles