Tegusad lintelased tõmbasid külade seltsielu käima

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlvamaal aitab vanemaealistel tööd leida Carolina Loog (fotol vasakul koos MTÜ Linte Tegusad eestvedajate Inge Gehermani, Andri Võsokovski ja Mairet Parmasoniga).
Põlvamaal aitab vanemaealistel tööd leida Carolina Loog (fotol vasakul koos MTÜ Linte Tegusad eestvedajate Inge Gehermani, Andri Võsokovski ja Mairet Parmasoniga). Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaa aasta kodanikuühendus on vähem kui aasta eest loodud MTÜ Linte Tegusad, kes on maakoha seltsielu uuesti käima tõmmanud, kaasates ka ümberkaudsed külad.

Suursündmus on augustikuine kogukonnafestival «Kõik koos, pidu hoos», kuhu oodatakse kõiki endisi ja praeguseid elanikke. Päeva esimese osa täidab tihe laadaprogramm lustliku lasteala ning päästeameti töötoaga. Teises osas esinevad kultuurikollektiivid, aset leiavad küladevaheline jalgpallimatš ja suur rahvapidu. Lisaks kutsutud esinejatele vallutavad lavalauad alati MTÜ Linte Tegusad juhatuse liikmed, kellele meeldib parodeerida mõnd tuntud ansamblit – eelmisel aastal ABBAt ning tänavu PS Troikat.

Lintelaste põhilise eestvedaja, Räpina vallavolikogu liikme Andri Võsokovski sõnutsi registreeriti MTÜ Linte Tegusad alles läinud aasta 19. detsembril. «Enne olime kaks aastat tegutsenud ühendust loomata neljakesi: lisaks mulle Inge Geherman, Mairet Parmason ja Carolina Loog, kes on kõik põlised Linte küla elanikud. MTÜ oli vajalik tegevustoetuse taotluseks Räpina vallale, et veelgi tegusamalt kogukonda kaasata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles