Mastimänni tiitlit hakkas kandma Alcantra OÜ

Mati Määrits
, reporter
Copy
Mööblidetaile valmistava Alcantra OÜ rajajal Kalev Abelil on põhjust rõõmustada: ettevõte kuulutati Põlva­maa tänavuseks mastimänniks.
Mööblidetaile valmistava Alcantra OÜ rajajal Kalev Abelil on põhjust rõõmustada: ettevõte kuulutati Põlva­maa tänavuseks mastimänniks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaa tänavune Mastimänd on maakonnakeskuses mööblidetaile valmistav Alcantra OÜ. Tiitli võttis Siidrikoja uues tootmishoones reedel peetud tunnustusüritusel vastu firma üles ehitanud Kalev Abel.

Kagu-Eestile omaselt tegeleb 2001. aastal asutatud firma puiduga, valmistades mööblidetaile. Viimastel aastatel on jõuliselt laienetud nii hoonete, seadmete kui ka uute toodete poolest. Igal aastal on käivet suurendatud 400 000 kuni 500 000 euro võrra, tänavu tuleb see üle viie miljoni euro. Töötajaid on püsivalt poolesaja ligi, ettevõte toetab ka kohalikku sporditegevust.

Firma paari aasta eest poeg Argole üle andnud Kalev Abel leidis, et noortel on pealehakkamist rohkem. «Algul ehitasime, aga kuna sel ajal tekkis Põlvas ka teisi ehitusfirmasid, hakkasime rohkem puiduga tegelema. Toodame pehmemööbli – kušetid, voodid, diivanid – puitosasid. Allhanget teeme ligemale 20 Eesti firmale, kelle lõpptoodang läheb valdavalt ekspordiks. Otse teeme Saksamaale, Iisraeli ja Poola.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles