Algab Kääriku keskuse viienda etapi ehitus

BNS
Copy
Tehvandi spordikeskuse juhatuse liige Kristjan Karis näeb Kääriku keskusel suurt tulevikku.
Tehvandi spordikeskuse juhatuse liige Kristjan Karis näeb Kääriku keskusel suurt tulevikku. Foto: Maarius Suviste

SA Tehvandi Spordikeskus ning Energia ja Ehitus OÜ sõlmisid teisipäeval Kääriku spordikeskuse väljaehitamise viienda etapi projekteerimise ja ehituse riigihanke lepingu.

Etapp hõlmab Kääriku spordikeskuses viie võistkonnamaja ehitust ning nendega seotud teede-platside ja kommunikatsioonide rajamist, teatas Tehvandi spordikeskus.

Ehitustegevused keskuses kestavad peamiselt 2020. aasta jooksul, et järgmiseks sügis- ja talvehooajaks oleks sportlastel ja spordisõpradel kasutada uued majutushooned.

Igasse hoonesse mahub 12 külastajat, kelle kasutuses saab olema maja koos sauna ja puhkeruumiga. Majad hakkavad paiknema vastvalminud Kääriku pallimängude hoone kõrval nõlva peal. Asukohast on mugav ligipääs liikumisradadele, Kekkose rajale ning pallimängude halli.

Alates 2012. aasta maist haldab Tartu Ülikooli omandis olevat Kääriku spordikeskust SA Tehvandi Spordikeskus eesmärgiga ehitada välja Eesti ja lähipiirkonna sportlaste saavutusspordi ettevalmistuskeskus.

Visualiseering valmivast piirkonnast.
Visualiseering valmivast piirkonnast. Foto: SA Tehvandi Spordikeskus

Eelnevate ehitusetappide jooksul 2013. aastast on keskuses valminud välispordiplatsid, sportlasmajutushoone, kunstmurukattega jalgpalliväljak, pallimängude hall ning keskuse tööks vajalikud garaažid, veetöötlusjaam ning reoveepuhastusjaam.

Praegu käivad ehitustööd uuendatud kergejõustikustaadioni, heitealade väljaku, väliujula ja Greeni sauna valmimiseks tulevaseks suvehooajaks.

Kultuuriministeerium tegi tunamullu valitsusele ettepaneku eraldada perioodil 2018-2020 riigieelarvest 12 miljonit eurot Tehvandi Spordikeskus SA-le Kääriku spordikompleksi väljaehitamiseks.

Ministeeriumi tehtud ettepaneku kohaselt eraldati eelmisel aastal 3,8 miljonit, tänavu eraldatakse 4,3 miljonit ning 2020. aastal 3,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles