Kohtla-Järvel pandimaja röövinud mees redutas Hispaanias

Postimees
Copy
Rand Barcelonas. Pilt on illustratiivne.
Rand Barcelonas. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro/Marta Sanchez/Scanpix

Kohtla-Järvel selle aasta alguses pandimaja röövinud Aleksandr saadi ülemöödunud kuul Hispaanias kätte ja ta toimetati üleeile Eestisse.

Selle aasta 25. jaanuaril toimus Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Maleva tänaval asuvas pandimajas rööv, mille käigus varastati vitriini purustamise teel erinevaid ehteid. Politsei kahtlustas teo toimepanemises tollal 34-aastat Aleksandrit, kes on varem toime pannud sarnaseid kuritegusid.

Aprilli lõpus andis Viru Maakohus Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel loa kahtlustatava tagaselja vahistamiseks. «Kuna oli alust arvata, et mees viibib välismaal ja hoidub kriminaalmenetlusest kõrvale, siis kuulutas prokuratuur inimese rahvusvaheliselt tagaotsitavaks,» selgitab Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listov.

Aleksander tabati tänavu oktoobrikuus Hispaanias, kus kohus senimaani otsustas, kas mees antakse Eestile välja või mitte. Aleksander konvoeeriti Eestisse 3. detsembril.

Euroopa riikide politsei vahel on tihe koostöö, sealhulgas ka Hispaaniaga ning rutiinse kontrolli käigus tabati Aleksander oktoobrikuus Hispaaniast,» selgitas Jõhvi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse vanemuurija Taavi Unuks.

5. detsembril toimus Viru maakohtus kohtuistung, kus pärast isiku küsitlemist jättis kohus tõkendit vahistamine muutmata.

Kahtlustatavale esitati täna kahtlustus röövimises, varguses ja käitumiskontrollist kõrvale hoidumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles