VIDEOLUGU ⟩ Harvaesineva murega Lõuna-Eesti maakool otsib abi

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Võru linnast mõne kilomeetri kaugusel asuvas Puiga põhikoolis on õpilaste arv kõikide rahvastikutrendide kiuste jätkanud suurenemist, mistõttu seisab kool taas silmitsi pitsitava ruumipuudusega.

«Kui me alustasime 1995. aastal 56 õpilasega, siis täna on meil õpilasi 202 ehk oleme kasvanud neli korda ja ei mahu jälle kord oma ruumidesse ära,» ütles Puiga Põhikooli direktor Siiri Plangi. «Klassiruumid on meil 21-22 õpilasele, aga klassikomplektid on juba 24 õpilasega ja mõned isegi suuremad.»

Endisesse kontorihoonesse asutatud Puiga koolile on kahe aastakümne jooksul tehtud juba kolm juurdeehitust, sealhulgas rajatud spordihoone, kuid õpilaste arvu järjepidev suurenemine on taas valmistamas kitsikust. Sestap pöördus kooli juhtkond Võru vallavolikogu poole, et rahvaesindus kaaluks veel ühe lisahoone ehitamist.

«Vaja oleks professionaali, kes vaataks üle, mida annab klassiruumidega teha,» selgitas Plangi. «Oma peaga oleme õpetajatega mõelnud, et meil võiks olla juurdeehitus esimesele kooliastmele selle vaatega, et oleks kaks klassikomplekti – üks pisut suurem ja teine väiksem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles