Vägivallatseja ja varga ohjeldamine tõid aumärgi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kodanikujulguse aumärk
Kodanikujulguse aumärk Foto: just.ee

Justiitsminister andis 23 inimesele üle kodanikujulguse aumärgid selle eest, et nad on oma vapra tegutsemisega aidanud peatada kurjategijaid, toetanud abivajajaid ning panustanud aktiivselt ühiskonna turvatunde tagamisse.

Teiste seas sai aumärgi ka Urmas Oja. Tänavu 18. mail kuulis Oja Võrumaal eemalt naise kisa ja lapse nuttu ning arvas, et tegu võib olla peretüliga. Jooksnud häälte suunas, nägi ta autot, mille lähedal oli šokiseisundis naine väikese lapsega ja neist pisut eemal mees.

Oja sai aru, et mees on purjus ja et just tema oligi autot juhtinud. Seetõttu läks mees auto juurde, lülitas mootori välja ja võttis võtme enda kätte ning asus naist rahustama.

Peagi jõudis kohale ka naise kutsutud politseipatrull. Selgus, et mees oli kihutanud autoga naise ja lapse poole ning seejärel ähvardanud mõlemad ära tappa. Mees tunnistati süüdi ähvardamises ja korduvas joobes juhtimises.

Valgas aset leidnud juhtumiga seoses sai tunnustuse Timo Võhmar. Septembris palus üks mees Valga Selveris näidata lähemalt videokaamerat. Mehe veidravõitu käitumine äratas tähelepanu poe saalitöötajas Timos, kes jäi teda jälgima.

Ühel hetkel tormas mees kalli videoseadmega poest välja ja jooksis Läti piiri poole. Võhmar reageeris kiiresti ja asus varast taga ajama ning jõudis talle vahetult enne riigipiiri järele. Võhmar haaras mehe jopest ja pärast mõningast rüselemist sai kaamera kätte, vargal aga õnnestus jopeta üle piiri pageda. Vargaga tegelesid edasi kahe riigi korrakaitsjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles