GALERII ⟩ Laulu- ja tantsupidude järjepidevust kandnud kollektiivide juhid võtsid vastu tänumärgid

Mati Määrits
, reporter
Copy

Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus tunnustas täna, Gustav Ernesaksa 111. sünniaastapäeval Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) kontserdisaalis titaanist ja hõbedast valmistatud tänumärgiga aastakümneid laulu- ja tantsupeoliikumist vedanud kollektiivijuhte üle Eesti.

Tänavuse üldlaulu- ja tantsupeo Põlvamaa kuraatori Kati Taali ütlusel pälvisid tänumärgi need dirigendid ja tantsujuhid, kes on oma kollektiive laulu- või tantsupeole viinud 1990. aastast.

Põlvamaalt olid EMTA kontserdisaali kutsutud Aino Oviir, Jaanus Prükk, Tiina Kadarpik, Katrin Peil, Saidi Tammeorg, juubeliaasta kodarraha laureaat Helje Põvvat, Tiina-Mai Arund, samuti laulu-ja tantsupeo liigijuhtide assistendid Aveli Asber, Mari Rüütli ja Heleri Kängsepp; juubelipeo dirigent Peeter Änilane, helilooja Riivo Jõgi ning pikaaegne meeskonnaliige ja korraldaja Peeter Aas.

Koos põlvalasega sõitis ühes bussis Tallinna poole Võrumaa esindus. Kutsutud oli Aigi Pall, Silja Otsar, Maie Pau, Anne Tolk, Helle Liloson, Maire Udras, Erja Arop, Helga Ilves, Signe Rõõmus, Tiit Raud, Valdur Helm, Väino Repp, Ara Bander ja Tea Kõrs.

Valgamaalt oli peomeeleolust osa saama palutud Helve Braun, Eve Eljand, Lenel Rand, Lille Tali, Maie Kala, Sirje Päss ja Eha Mandel.

Kokku anti üle ligikaudu 500 titaanist ja hõbedast valmistatud juubeliaasta tänumärki, mis väljendavad kogukonna tänutunnet ning jäävad saajatele meenutama Eesti laulu ja tantsu juubeliaastat 2019.

Piduõhtul andis laulu- ja tantsupeo juubelile pühendatud teema-aasta üle sümboolse pastlapaari digikultuuriaastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles