Tormituul on kaasa toonud hulga elektrikatkestusi

Copy
Viljandimaal Olustvere alevikus sulges teele kukkunud puuoks liikluse ligi pooleks tunniks.
Viljandimaal Olustvere alevikus sulges teele kukkunud puuoks liikluse ligi pooleks tunniks. Foto: Kenno Soo

Eesti kohale jõudnud torm on juba mitu tundi mürgeldnud Lääne-Eestis ja saartel. Üha enam annab see aga tunda ka Lõuna-Eestis.

Täna kella 18 ajal puhus tuul Võrus ja Põlvas 8 m/s, puhangud ulatusid aga kuni 18 m/s. Valgas mõõdeti tuule kiiruseks 9 m/s, puhangud ulatusid aga kuni 22 m/s. Seejuures oli tund varem olnud tuul veidi tugevamgi, puhudes keskmiselt 11 m/s.

Elektrilevini oli kella 17.15ks jõudnud ka juba hulk teateid elektrikatkestustest. Kokku oli elektrita majapidamisi üle Eesti teadaolevalt 10 675, neist suurem hulk Saare, Pärnu ja Jõgeva maakonnas.

Põlvamaal oli veel kella 16 ajal rikkelisi alajaamu kaks: üks Kanepi ja üks Räpina vallas. Vooluta oli teadaolevalt kokku 38 majapidamist. Kella 17.15ks oli Kanepi vallas rivis väljas juba kaks alajaama ja elektrita maakonnas kokku 103 majapidamist.

Valgamaal oli aga kella 17.15ks vooluta jäänud 109 inimest Otepää vallas. Rivist oli väljas kaks alajaama.

Kell 17.37 edastas Valga vallavolinik Kaupo Kutsar, et Pühajärve koolist kadus elekter. "Olen praegu Pühajärve kooli jõulupeol, torm viis elektri, aga häirevalgustusega on pidu igati hubane," kirjutas Kutsar.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba ütles pressiesindaja vahendusel kella 17.51 paiku, et Lõuna-Eestis on torm seni enam mõjutanud Kagu-Eestit, kus on mõnevõrra enam puid sõiduteedele kukkunud. "Õnneks inimesed ohtu ei ole sattunud, kuid mõnel juhul on langenud puudele otsa sõidetud. Samuti kukkus üks puu sõidukile."

Päästjad ja politsei eemaldavad aktiivselt teedele langenud puid, et ennetada edasist ohtu liiklejatele. Politsei soovitab ajal, mil tuul nõnda marutab, võimalusel vältida liiklemist või liikumist õues, kus on suurem oht langevatest puudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles