Vool on taastatud 44 900 majapidamisele, tormi järel on elektrita veel 5600 klienti

LEPM
Copy
Autor: Elektrilevi
Autor: Elektrilevi Foto: Saarte Hääl

Eilse tormi tagajärjel on Elektrilevi kõrvaldanud 44900 elektrikatkestust. Vooluta oli kella 17 seisuga veel 5600 majapidamist üle Eesti.

Rikked on kõrvaldatud Hiiumaal ja Ida-Virumaal. Kõige rohkem on tormist tingitud elektrikatkestusi veel Harju-, Rapla-, Viljandi- ja Tartumaal. Päeva jooksul on rikkeid kõrvaldanud üle 70 brigaadi, rikete kiiremaks lahendamiseks on kaasatud ka droone. „Võtsime esmalt ette piirkonnad, kus elektri puudumine tähendas ohtu elule – näiteks haiglad või hooldekodud-, seejärel elektrita sideühendused ja kütusetanklad, samuti koolid ja lasteaiad. Eesmärk on täna valdavas osas sellistes tähtsates kohtades elektriühendus taastada. Lisaks on põhitähelepanu olnud suurematel asulatel, kus liinid mõjutavad korraga paljusid kliente. Töö jätkub ja rikkemeeskonnad tegutsevad,“ selgitas võrgutöid Elektrilevi käiduvaldkonna juht Andres Tõnissaar.

Tema sõnul alustatakse homme voolu taastamiseks elektrivõrgu ehitustöid väiksematel liinidel. „Rikete lõpuossa jäävad tavaliselt sellised tööd, kus majapidamisi on liini toitel vähe, kuid liiniehitust – uute mastide ja liinide paigaldamise tööd – palju. Seetõttu tuleb just viimastel päevadel vooluta klientide number alla väga visalt,“ ütles Tõnissaar. Tema sõnul võib üksikute keerulisemate juhtumite lahendamine Harju-, Rapla-, Viljandi- ja Tartumaal aega võtta kuni esmaspäevani.

Elektrilevi hoiab kliente voolu taastamise prognoosaegadega kursis sms-sõnumi teel. „Oleme täna teadaolevate rikete lahendamisajast esialgsed sõnumid klientidele saatnud, olukorra täpsustudes uuendame prognoosi. Rikketelefonil 1343 palume helistada siis, kui tegemist on väga kriitilise olukorraga, rääkimata muidugi eluohtlikust. Samuti palume teada anda liinidele kukkunud puudest,“ lisas Tõnissaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles